Kaj ponuja naš band Lusterdam, ki ga sestavljajo sami filmarji?

Lusterdam s prvo skladbo Lepo mi godrnjaš na široko odpirajo vrata v svoj post-rockovsko zasanjan svet romantike z izrazito izpovednimi besedili. Band, ki ga sestavljajo sami filmarji, je za skladbo, s katero se prvič predstavljajo tudi izven koncertnih odrov, posnel tudi videospot v režiji Dafne Jemeršić.

Na prvencu zasedbe Lusterdam bo deset avtorskih skladb.Foto: Jernej Kokol

Lusterdam so šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Čeprav so skupaj le kratek čas, zasedbo sestavljajo izkušeni glasbeniki (in filmarji): gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in priznani režiser Ven Jemeršić (bas). Štiričlanska zasedba na valu vročičnega hajpa pripravlja prvenec in je tik pred tem, da se uveljavi kot ena od tistih nepozabnih glasbenih izkušenj.

Lusterdam so med desetimi skladbami, ki bodo luč sveta ugledale maja na prvencu Lusterdam, za prvo skladbo, s katero se predstavljajo javnosti, izbrali Lepo mi godrnjaš. Skladba govori o rutini odnosa med partnerjema. Ljubezen med njima je še vedno prisotna, a junak zgodbe prevečkrat pozabi nanjo, bolj ga skrbi izguba svobode. Njeno godrnjanje mu pravzaprav prija, saj tako upa, da mu boljša polovica oprošča, čeprav z godrnjanjem. Tudi videospot sledi zgodbi skladbe – skozi interakcijo glavnih likov spremljamo njun odnos, ki je že davno postal rutinski. Namesto, da bi si večkrat izkazala ljubezen in težave reševala skupaj, vsak zase beži v svoj svet. Spot je režirala Dafne Jemeršić v njem pa v glavnih vlogah nastopata igralca Sara Horžen in Žiga Čamernik.

Na prvencu zasedbe Lusterdam bo deset avtorskih skladb (med njimi tudi Lepo mi godrnjaš), po katerih se pretakata post-rock in kitarski pop, s primesmi grungea in countryja. Pri snemanju albuma je zasedba sodelovala s priznanimi in uveljavljenimi producenti iz sveta glasbe kot so: Peter Penko (Laibach, Siddharta, Torul, TerraFolk), Drago Popović (Mi2, Hamo & Tribute 2 Love, Zgrešeni Primeru), Anej Kočevar (Lačni Franc, Adam, Anavrin, Gušti ...).

Band sestavljajo sami filmarji ...Foto: Jernej Kokol
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

10.12.2018

Helena Blagne napolnila Halo Tivoli, njena publika uživala ob uspešnicah

9.12.2018

Anja Kotar znova v Sloveniji

6.12.2018

Nova pesem Nuše Derenda govori o ljudeh, ki jih nekaj bremeni ...

6.12.2018

Bi prepoznali našo mlado pevko? Poglejte, kaj je naredila zmagovalka!

4.12.2018

Hellcats iščejo kitaristko

Facebook

Twitter