Kaj ponuja kavarniški večer z Bilbi?

Bilbi je začela leto 2018 himnično in poetično, saj je radijske postaje obogatila z novo skladbo »Svet pod nama« iz aktualnega, tretjega studijskega albuma, Šible točke. Skladba se igra se z občutenjem minljivosti in večnosti hkrati. Občutek, ko je vse na svojem mestu, hkrati pa se zavemo svoje majhnosti v tem širnem, neskončnem vesolju.

BilbiFoto: Ramaida Osim

"Včasih se nam sprejemanje nekaterih odločitev zdi najtežja stvar na svetu. Takrat z mislimi vedrimo nekje visoko na nebu, kot ptica, ki čaka na pravi trenutek za spust k tlom. Včasih je dobro preprosto počakati, kar pa nam, neučakanim, modernim homo sapiensom, ni ravno najlažje," pove glasbenica, ki tako počasi že napoveduje novo koncertno poslastico Kavarniški večer z Bilbi. Tokrat je Bilbi navdihnil Dunaj, očarljiva, evropska prestolnica, razpeta med tradicijo in urbanostjo, mesto kjer je preživela svoje študentske dni. "Vsi vemo, da je Dunaj lepo mesto, toda le redki vedo, kako zanimivo je na Dunaju živeti. Zelo hitro ugotoviš, da dan brez dunajske kavarne hitro postane prazen. Da si vzameš čas in spiješ svojo skodelico kave ali čaja je na Dunaju način življenja. To je trenutek, ko se odpreš in predaš svojemu navdihu," še doda Bilbi.

Dunajska kavarna je kraj, kjer so se že od nekdaj dobivali posamezniki, da bi se pogovarjali o svojih sanjah, delili ideje drug z drugim, da bi skladali mojstrovine ali da bi preprosto sedeli in v miru opazovali, kako se jim barvito življenje odvija pred očmi.

Dva koncerta, v Mariboru in v Ljubljani

Koncert v Mariboru bo že ta petek, 26. januarja ob 20.30 uri v Salonu uporabnih umetnosti, v Ljubljani pa bo Bilbi s svojo zasedbo nastopila 21. marca v Kavarni Slamič.

V očarljivem ambientu mariborskega Salona uporabnih umetnosti, nekdanje Velike kavarne, in ljubljanske Kavarne Slamič bo Bilbi razvajala s svojim klasičnim repertoarjem v povsem novih preoblekah, ter predstavila tudi skladbe aktualnega, tretjega studijskega albuma, Šibke točke. Od čutnih, intimnih prepletanj violine in kontrabasa do strastnih, divjih ritmov, začinjenih s premišljeno mero urbanosti in poetike.

Kot se za pravi kavarniški večer spodobi pa je na glasbenemo druženje povabila tudi dva posebna gosta, pesnika, dramatika in pisatelja Roka Vilčnika ter melanholičnega glasbenega poeta, Brodolomca.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.11.2018

Obisk prijateljev ali bližnjega je pomemben, meni Aleksander Novak

17.11.2018

Evrovizijski Kalamari obeležujejo 25. rojstni dan; ob tem načrtujejo album

16.11.2018

Nina Pušlar o ljubezni in odnosu – takšnem, ki raste iz dneva v dan

9.11.2018

Bi jo prepoznali? Mirna Reynolds od debelušne punce do zrele ženske

2.11.2018

Betkino 'slovo' bo marsikomu izvabilo solze iz oči

Facebook

Twitter