Je tudi vam znano 'jst bi kužija'? Zasedba Pliš prepeva ravno o tem

Pliš se od samih začetkov uspešna izogiba strogim žanrskim zakonitostim. Brez naglice se sprehaja med lahkotnim jazzom, simpatično pop senzibilnostjo, spevno plesnostjo ter intimnimi baladami. V razgiban opus pa seveda spada tudi unikaten pristop do priredb svetovnih uspešnic, zaradi katerih se je zgodba zasedbe začela kot Youtube senzacija.

Pliš: Aleksandra Ilijevski, Marko Gregorič, Tomaž Gajšt in MuratFoto: Promo foto

Z najnovejšim singlom o kužiju zasedba sicer ohranja duhovito in neobremenjeno formo, hkrati pa je single popolnoma drugačen od komadov, ki jih od Pliš poznate od prej. Avtor glasbe in besedila Marko Gregorčič o novem singlu pove: "Kužija je posnet po resničnih dogodkih. Kužija sva si s sinom zaželela oba, in zdaj ga tudi imamo, že drugega. Kaj pa vi? Koliko kužijev imate? Mi podpiramo idejo, da bi naši potomci še naprej srečno živeli s kužiji. Sam je pa res, da kakajo .... Skratka, če imate kvadraturo doma, jo obvezno napolnite s srečnimi kužiji. Kužiji vas bodo imeli radi tudi ko vas nihče drug ne bo."

Bi tudi vi kužija?Foto: Promo foto

Singel Kužija je bil pod producentskim vodstvom Roka Lopatiča posnet v studiu Štala Recordings, za igriv videospot pa je poskrbela Aleksandra Ilijevski.

Temelje benda Pliš sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in Marko Gregorič na kitari in kontrabasu. Zadnjih 6 let sta polnopravna člana tudi Murat kot beatboxer in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. Leta 2012 sta Pliš, takrat še kot duo, posnela prvi singel z naslovom Metulji, ki je bil tudi najbolj predvajana skladba v tistem letu, leta 2015 pa je kvartet posnel odlično sprejet prvenec z naslovom Plošča za dve osebi.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.12.2019

Helena Blagne je led in sol, sonce in sladkor, nostalgija in sedanjost

11.12.2019

Nina Pušlar se spominja svoje prve zmage na Bitki talentov

11.12.2019

Nekdanjega Modrijana, Darka Mlakarja, so se dotaknile solze sreče

11.12.2019

Ditka je v praznično skladbo Warm Hearts vključila člane svoje družine

9.12.2019

Werner in Darja Gajšek poklonila Simoni Weiss prav posebno pesem

Facebook

Twitter