Jan Plestenjak, Modrijani in Zdenko Cotič - Coto pišejo zgodbe o uspehu

Pred kratkim je bil v Sobi 102 prav poseben dogodek, saj so Jan Plestenjak, člani ansambla Modrijani ter Zdenko Cotič - Coto prvič skupaj spregovorili o nastajanju skupnih glasbenih uspešnic, in sicer pesmi Dal bom besedo, Kok nam je luštn in En poljub, ki so jih poslušalci in obiskovalci različnih koncertov več kot odlično sprejeli.

Jan Plestenjak in Modrijani, Viktorji 2012Foto: Revija Stop

Vse skupaj se je pričelo, ko so Jan Plestenjak in Modrijani (na sliki levo) s priredbo skladbe V dolini tihi na podelitvi Viktorjev leta 2012 navdušili obiskovalce v dvorani in gledalce pred malimi ekrani? Sodelovanje je utrdilo prijateljstvo vrhunskih slovenskih glasbenikov.  Ker je bil odziv izjemen, ni trajalo dolgo, ko je Jan Plestenjak z dolgoletnim prijateljem Zdenkom Cotičem – Cotom povabil Modrijane k soustvarjanju prve skupne avtorske, danes že ponarodele skladbe En poljub.

Glasbeniki so združili moči na razprodanem Janovem koncertu, oktober 2018.Foto: Bruno Sedevčič

Le dve leti kasneje je ista zasedba predstavila prijateljsko obarvano pesem Kok nam je luštn in k sodelovanju povabila mlajše glasbene kolege, Poskočne muzikante. Refren skladbe je takoj osvojil Slovenijo in postal himna vseh zabav. Obe uspešnici je dvorana Stožice enoglasno prepevala na nedavnem razprodanem oktobrskem koncertu Jana Plestenjak.

Zdenko Cotič - Coto, Modrijani in Jan Plestenjak.Foto: Bruno Sedevčič

Seveda pa to še ni bilo vse! Najbolj prodajan slovenski glasbenik je obiskovalce koncerta navdušil z novico o nastajanju še ene skupne pesmi. Dal bom besedo je čudovita balada, ki ob večglasnem petju Modrijanov, odličnem Zdenku Cotiču na kitari in Janovem pripovednem vokalu poslušalca popelje v hrepenenje po večni ljubezni in v romantične spomine. Videospot Dal bom besedo se je le nekaj ur po objavi na YouTube (v začetku januarja) uvrstil na prvo mesto najbolj gledanih videov pri nas (#1 Trending).

Jan Plestenjak, Modrijani, Zdenko Cotič - Coto in Poskočni muzikanti.Foto: Bruno Sedevčič
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.4.2019

Marija Šerifović v prepolni Ciboni poskrbela za čaroben večer

18.4.2019

Alya navdušila v svoji dnevni sobi

14.4.2019

Jan: Včasih se prepustiš trenutku, čeprav veš, da ni najbolj pametno

7.4.2019

Cela ulica nori že 25 let

5.4.2019

Kako ranljiva in iskrena je Raiven?

Facebook

Twitter