Nobena pot do uspeha ni enostavna, pravi naša evrovizijka Eva Boto

Nekdanja predstavnica Slovenije na Pesmi Evrovizije 2012, Eva Boto, se nam je septembra lani predstavila s svojo prvo avtorsko skladbo Tvoja, to leto pa začenja z živahnejšo, čisto novo pesmijo z naslovom, Zavedno, ki jo je napisal in sproduciral odlični glasbenik, Žan Serčič, s katerim priljubljena pevka sodeluje že dlje časa.

Eva BotoFoto: Tibor Golob

"Ljudem želim predati pozitivno sporočilo in upam, da mi to uspe, saj pesem govori o tem, kako se vse, kar v življenju iščemo, skriva ravno v nas samih. Naslov Zavedno nosi težo same pesmi. Zakaj? Ker si ti sam tisti, ki rišeš svojo pot, ti moraš najti to, kar te osrečuje in se zavedati, da si le ti tisti, ki lahko svoje sanje spremeni v resničnost. Nobena pot do uspeha ni enostavna. Poskusiš, padeš, vstaneš, poskusiš znova, vse dokler ne uspe. Važno je zavedanje, da ti lahko uspe, če verjameš vase, v svojo pot in v njej vztrajaš. Najpomembneje pa je, da se na svoji poti ne oziraš na to, kar si mislijo drugi, ampak, da ostaneš zvest sebi in vztrajaš naprej," pravi Eva Boto, ki je ob tem dobila idejo, da na snemanje spota povabi Karmen in Nežo (Lapopsi), ki sta zmagali v oddaji Štartaj Slovenija: "Že, ko sem ju prvič videla po televiziji, sem se ob poslušanju njune zgodbe zjokala. Moja pesem je popolno zrcalo njune zgodbe o uspehu. Ravno ta stavek se je znašel v moji glavi, teden pred snemanjem spota, med tem, ko sem jedla Lapopsi sladoled in sestavljala del scenarija za snemanje. Takoj, brez oklevanja sem pisala Karmen, ji povedala za kaj gre ... obe sta takoj potrdili."

Naslov Zavedno nosi težo same pesmi, pravi Eva Boto.Foto: Tibor Golob

Pesem Zavedno pa je toliko bolj zanimiva, saj je dobila prav posebno videzgodbo. Zakaj? Zato, ker so ga posneli v enem kosu, kar pomeni, brez dodatnega montiranja, rezanja videa. "Preprosto povedano, od prve do zadnje sekunde je en sam posnetek. Sliši se enostavno, pa vendar najtežje za izvesti, saj je potrebna vrhunska organizacija. Za to gre največja zahvala koreografinji (šefici), Barbari Marčič Lavrič iz plesnega kluba Kuš ni me, ki je poskrbela, da smo s puncami iz omenjenega kluba in ostalimi sodelujočimi v videu izgledali tako, kot je treba, od začetka do konca," je zaključila Eva Boto.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.3.2019

Natalija Verboten: 'V srce' je poklon ljubezni, ki je gonilna sila sveta

16.3.2019

'Naša bajta' v preobleki moškega vokala, Žana Libnika

25.2.2019

Je bil Nino Ošlak s pesmijo Rabim te zavrnjen za Emo 2019?

25.2.2019

Janova ljubica združila Gašperja Riflja in Kvatropirce

22.2.2019

BQL s priredbo Ko je ni napoveduje rockovsko obarvano turnejo

Facebook

Twitter