Igralka Tanja Ribič glasbenim odrom še ni rekla zadnje besede

Ena naših najbolj prepoznavnih igralk se s pesmijo Ljudje, ki jo je predstavila na Emi 2018, vrača na popularno-glasbeno sceno. Pevka je na Emi sicer slavila leta 1997 s skladbo Zbudi se, kjer je na Pesmi Evrovizije v Dublinu dosegla odlično deseto mesto. Tri leta kasneje je izdala svojo zadnjo ploščo, potem pa se je posvetila igri in igranju ...

Petja ni nikoli opustila, saj je nastopila v številnih muzikalih. Foto: Filip Đurić

Posodobili bodo pesmi

Tanja pripravlja tudi nastope v živo. Okrog sebe je zbrala zasedbo vrhunskih glasbenikov, s katerimi se je spoprijateljila pri muzikalu Trač. Gre za mednarodno priznane mojstre različnih žanrov, predvsem klasične glasbe in džeza. Skupaj bodo posodobili pesmi s Tanjine prve plošče, ki je bila prodana v zlati nakladi. Poleg njenih pesmi pa bodo v repertoarju tudi nekatere priredbe slovenskih in tujih uspešnic.

Ker je pogrešala pop glasbo, je za obuditev pevske kariere izbrala sodelovanje na letošnji Emi, saj je želela, da sporočilo pesmi sliši čim več ljudi. Uspela ji je uvrstitev na predtekmovanje, kjer je med najboljšimi šestnajstimi predstavila izpovedno balado Ljudje. Pri ustvarjanju besedila, ki ga je napisal Rok Lunaček, je sodelovala tudi sama, saj je imela jasno predstavo, o čem želi peti, zato sta izpilila vsak verz. S pesmijo 'Ljudje' želi spomniti na sočutje in pretirano otopelost, ki jo povzroča sodobno življenje, kjer materialne dobrine in virtualni svet pomenijo več kot odnos do sočloveka.

Prve nastope lahko pričakujemo spomladi, do takrat pa bo Tanja za pesem Ljudje posnela še videospot.

Tanja Ribič se je predstavila na Emi 2018.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.3.2019

Natalija Verboten: 'V srce' je poklon ljubezni, ki je gonilna sila sveta

16.3.2019

'Naša bajta' v preobleki moškega vokala, Žana Libnika

6.3.2019

Nobena pot do uspeha ni enostavna, pravi naša evrovizijka Eva Boto

25.2.2019

Je bil Nino Ošlak s pesmijo Rabim te zavrnjen za Emo 2019?

25.2.2019

Janova ljubica združila Gašperja Riflja in Kvatropirce

Facebook

Twitter