Hellcats iščejo kitaristko

Srečali smo se z dekleti iz vseženske rock skupine Hellcats. Punce so znane po tem, da so slovenski glasbi prispevale prvo samostojno ploščo, ki jo je posnela ženska rock zasedba, koncertna pot pa jih je vodila že po mnogih slovenskih in tudi evropskih odrih, lansko leto pa so igrale na do sedaj največjem, v Stožicah kot predskupina Pankrtov.

Saša in Sonja iz zasedbe Hellcats.Foto: Dare Brenko

V pogovoru z vodjima skupine, sestrama Sašo in Sonjo Zagorc, ki sta to skupino začeli sestavljati pred 15 leti in orali ledino v udejstvovanju priradnic nežnejšega spola z rock glasbo, smo izvedeli, da se je dosedanja kitaristka na vaje in koncerte vozila iz Beograda, kar je postalo že malce naporno. Seveda se še dobijo, tudi zaigrale bodo še skupaj, toda sedaj sta se odločili, da v svoje vrste pritegnejo še eno kitaristko. Material za novo ploščo imata že pripravljen in kmalu sledi odhod v studio.

Izkoristite priložnost

Vse hitroprste kandidatke se lahko prijavite in pošljete posnetke svojega igranja na hellcatsaudition@gmail.com ali kar na Facebook stran skupine. Z vsako se bodo pogovorile in jo povabile na vajo.

Novo kitaristko čakajo poleg tega še drugi zanimivi izzivi, saj se punce že pripravljajo na 4. festival vse-ženskih skupin Dan rock žena, ki sta ga kot spodbudo za ustvarjanje žensk v rock glasbi začeli organizirati pred petimi leti. Koncerti, snemanje videospotov, ustvarjanje in zabavne vaje so vsekakor nekaj kar si želi vsaka glasbenica, zato verjamemo, da se vas bo našlo kar nekaj, ki bi se želele preizkusitit v priznani in uspešni glasbeni skupini, ki je v Sloveniji sinonim za rock glasbo, petke in usnje.

V Stožicah so nastopile kot predskupina legendarnih Pankrtov.Foto: Dare Brenko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.8.2019

Ditka: Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo

13.8.2019

Majda Arh: Našla sem nov smisel življenja – svobodna sem kot ptica

13.8.2019

Glasbeni ustvarjalec Nino Ošlak z vztrajnostjo novemu albumu naprotu

12.8.2019

Glasbenica Ana Ferme presenetila s svojo prvo skladbo Na pogled

8.8.2019

Nastja Gabor, po dobrem in slabem: Na koncu vse prav vse obrne

Facebook

Twitter