Hellcats iščejo kitaristko

Srečali smo se z dekleti iz vseženske rock skupine Hellcats. Punce so znane po tem, da so slovenski glasbi prispevale prvo samostojno ploščo, ki jo je posnela ženska rock zasedba, koncertna pot pa jih je vodila že po mnogih slovenskih in tudi evropskih odrih, lansko leto pa so igrale na do sedaj največjem, v Stožicah kot predskupina Pankrtov.

Saša in Sonja iz zasedbe Hellcats.Foto: Dare Brenko

V pogovoru z vodjima skupine, sestrama Sašo in Sonjo Zagorc, ki sta to skupino začeli sestavljati pred 15 leti in orali ledino v udejstvovanju priradnic nežnejšega spola z rock glasbo, smo izvedeli, da se je dosedanja kitaristka na vaje in koncerte vozila iz Beograda, kar je postalo že malce naporno. Seveda se še dobijo, tudi zaigrale bodo še skupaj, toda sedaj sta se odločili, da v svoje vrste pritegnejo še eno kitaristko. Material za novo ploščo imata že pripravljen in kmalu sledi odhod v studio.

Izkoristite priložnost

Vse hitroprste kandidatke se lahko prijavite in pošljete posnetke svojega igranja na hellcatsaudition@gmail.com ali kar na Facebook stran skupine. Z vsako se bodo pogovorile in jo povabile na vajo.

Novo kitaristko čakajo poleg tega še drugi zanimivi izzivi, saj se punce že pripravljajo na 4. festival vse-ženskih skupin Dan rock žena, ki sta ga kot spodbudo za ustvarjanje žensk v rock glasbi začeli organizirati pred petimi leti. Koncerti, snemanje videospotov, ustvarjanje in zabavne vaje so vsekakor nekaj kar si želi vsaka glasbenica, zato verjamemo, da se vas bo našlo kar nekaj, ki bi se želele preizkusitit v priznani in uspešni glasbeni skupini, ki je v Sloveniji sinonim za rock glasbo, petke in usnje.

V Stožicah so nastopile kot predskupina legendarnih Pankrtov.Foto: Dare Brenko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.12.2018

Anja Kotar znova v Sloveniji

6.12.2018

Nova pesem Nuše Derenda govori o ljudeh, ki jih nekaj bremeni ...

6.12.2018

Bi prepoznali našo mlado pevko? Poglejte, kaj je naredila zmagovalka!

4.12.2018

Vrhunski glasbenik Samuel Lucas bo razkril še več sebe kot doslej

2.12.2018

Kdo vse bo v Ljubljani zabaval na silvestrovo in skozi veseli december

Facebook

Twitter