Helena Blagne pred 30. jubilejem: Nikoli ne delam ničesar na silo

Ena in edina glasbena diva Helena Blagne s singlom Kar bo, pa bo najavlja svoj veliki povratek v ljubljansko Halo Tivoli, kjer bo po desetil letih premora znova nastopila, in sicer v soboto, 8. decembra, ko se nam obeta še en njen nepozaben in glamurozen koncert.

Ob pesmi tudi nov videospot

Ob predstavitvi singla Kar bo, pa bo pa je luč sveta uzrl še nov videospot, ki ga je Helena Blagne posnela na Gorenjskem, pri slapu Peričnik ter v naravnem rezervatu Zelenci blizu Kranjske gore.

Mega hit Ti boš vedno prvi, s katerim se je Helena Blagne vrnila po nekaj letih premora tako na radijske lestvice kot koncertne odre, je v zgolj nekaj mesecih dni postala ena največjih Heleninih uspešnic v bogati karieri, se je Helena z ekipo zaprla v studio in polna zagona in svežine pripravljala in še pripravlja skladbe za prihajajoči album. Kar bo, pa bo je skladba o večnem upanju, ter zgodba o tem, da se je včasih vredno prepustiti toku življenja in se prepustiti usodi ter nikoli ne izgubiti upanja.

Pesem Kar bo, pa bo je dobila prav posebno videozgodbo.Foto: Raay Production

Prekrasne pesmi

Vesel sem, da lahko s Heleno Blagne ustvarjam uspešnice, ki bodo, v to sem prepričan, ostale. Verjel sem, da imamo nekaj dobrega in da je Helena Blagne s svojo emocijo in izrazitim glasom dodala tisti pečat, ki je potreben za nekaj večnega, da pa se bo vse skupaj tako poklopilo, sem si bolj kot ne, samo potihem želel.

Prav tako je v nastajanju nov Helenin album, pesmi so prekrasne Njena najnovejša Kar bo, pa bo, pa je ena najlepših melodij, kar sem jih kdaj uglasbil.

Raay

"V življenju sem si velikokrat rekla Kar bo, pa bo. In čeprav potiho vedno sledim svoji začrtani poti, nikoli ne delam nečesa na silo. Enako je bilo, ko sem se popolnoma spontano odločila za krajši premor in čakala na prave skladbe, novo svežino in nekaj, kar mi bo dalo tisto iskrico, ko bom spet s polnim zagonom svojim poslušalcem postregla z novimi skladbami. Ti boš vedno prvi je to pot odprl in ne morem povedati, kako zelo se veselim, da vse nove skladbe, vključno z novo Kar bo, pa bo, po 10. letih ponovno zaživijo v Tivoliju. Tivoli je bil moj prvi velik samostojni koncert. Čudoviti spomini. Zato sem tudi letošnjega poimenovala - Ti boš vedno prvi. Čas je, da ustvarimo skupaj nove spomine, z novimi skladbami. Kar bo, pa bo je tista, v kateri se bodo, verjamem, našli mnogi. Meni je segla od srca prvič, ko sem jo slišala in neučakano čakam, da jo lahko delim s publiko," je ob tej priložnosti povedala Helena Blagne.

Helena Blagne je glasbenica in umetnica.Foto: Raay Production

8. decembra sledi še veliki koncert

Ena in edina glasbena diva

Helena Blagne je najbolj uspešna slovenska pevka vseh časov, doma in po svetu je namreč prodala več kot dva milijona plošč. Mejnik, ki ga je postavila, je za vse mlajše generacijo popolnoma neulovljiv, saj si težko predstavljamo izvajalko, ki bi tako zelo zaznamovala slovensko glasbeno sceno. Zmagovalka mnogih festivalov (MMS, Splitski festival, Makfest, Ohridski festival, Eurofest) je v karieri uprizorila že preko štiri tisoč koncertov in nastopov.

Njeno umetniško vodilo je bilo vedno predstaviti glasbo na najvišji možni ravni ter ob tem očarati občinstvo, kar ji je vedno uspelo. Kakovost vedno prepozna tudi njeno občinstvo – Helena je v občudovanja vredni karieri izdala preko 20 albumov, vstopnice za njene koncerte pa so vedno razprodane.

Ljubljenka slovenskih src bo na edinstvenem koncertu z razširjeno glasbeno zasedbo in novo vizualno podobo med drugim predstavila uspešnice iz novega albuma, ki bo izšel v novembru 2018, obenem pa bo s koncertom obeležila 30. let izjemno plodne in uspešne kariere.

Koncert bo prava poslastica za vse Helenine oboževalce – s številnimi vizualnimi presenečenji in spektakularno scensko postavitvijo se bo sobotni decembrski večer zagotovo za vedno zapisal v trajen spomin mnogim ljubiteljem slovenske glasbe.

Helena Blagne se je lansko leto po enoletnem ustvarjalnem premoru v velikem slogu vrnila na slovensko sceno s skladbo o brezpogojni ljubezni, Ti boš vedno prvi in se hipoma zasidrala v številna srca ter osvojila zavidljivih 1.500.000 ogledov na YouTubu, skladba pa je dosegla prva mesta na slovenskih radijskih postajah.

Pika na i v njeni karieri so vedno razprodani koncerti, njen največji koncertni podvig je razprodana dvorana Stožice. Tako se je Helena zapisala v zgodovino kot prva slovenska glasbena izvajalka, ki ji je uspel ta veliki dosežek.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

24.5.2019

Kaj nastane, ko združita moči Tanja Žagar in Igor Mikič?

23.5.2019

Alya osvaja tudi hrvaške poslušalce

23.5.2019

Nina Pušlar: Vedno lahko izbiramo in vse je mogoče

5.5.2019

Alen V. Vesel posveča pesem tistim, ki ga spremljajo že od vsega začetka

5.5.2019

Ljudmili Frelih so ob premieri nove pesmi Pritekle solze sreče

Facebook

Twitter