Primorski glasbenik Gianni Rijavec pričaral praznični božič

Priljubljeni pevec Gianni Rijavec, ki je svojim starejšim skladbam in novo nastajajočim melodijam dodal godalni kvartet, je v idilični vili sredi Goriških Brd v začetku decembra pripravil edinstven koncert, ki so ga na božični večer predvajali na televiziji TV3.

Gianni RijavecFoto: Promo foto

Obudil klavir

Primorski glasbenik je po dolgih letih ustvarjanja postavil na oder klavir, njegov osnovni inštrument za katerega pravi, da ga je skozi leta nekako »pozabil« doma. Klavir je namreč na domačiji kjer glasbenik živi prisoten že od leta 1900.

Za ustvarjanje svojega novega glasbenega stila se je povezal z maestrom Patrikom Greblom, ki pripravlja priredbe za godalni kvartet, ki ga sestavlja štiri dekleta: Kati Harej – 1. violina, Anja Istenič – 2. violina, Katja Pirjevec – viola in Patra Tavčar – čelo. Poleg godalnega kvarteta pa Giannija Rijavca spremlja tudi pop ansambel, ki ga sestavljajo: Matjaž Švagelj, Arian Krašna in Mitja Tavčar. Zadnja Giannijeva stvaritev z novim glasbenim stilom je tudi pesem z naslovom Ljubezen, za katero je pred kratkim posnel še videospot.

Pri Giannijevi glasbi je poudarek tudi na prepoznavni melodiji in večglasnem petju. Sam pravi, da se je značilna melodija, ki si jo ljudje sicer zapomnijo nekako izginila iz slovenske pop glasbe. Tudi slovenska glasba ima melodijo, ki pa je zaradi odrivanja iz medijskega prostora izginila iz ušes ljudi, saj preproste »slovenske pop melodije« z značilnim refrenom ljudje nimajo več v ušesih.

Gianni Rijavec je pripravil edinstven koncert.Foto: Promo foto
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.7.2018

Ljubezen na dotik Aleksandru Novaku pomeni nekaj več

12.7.2018

Poletje je letni čas, ki mi je najbolj všeč, pravi nadarjeni glasbenik Nino

12.7.2018

Poletje, kot ga vidi Saša Lešnjek

7.7.2018

Kakšni so neskončni hodniki finalistke šova Nova zvezda SLO?

4.7.2018

Vroča imena šova Slovenija ima talent v poletnem hitu Vroče

Facebook

Twitter