Primorski glasbenik Gianni Rijavec pričaral praznični božič

Priljubljeni pevec Gianni Rijavec, ki je svojim starejšim skladbam in novo nastajajočim melodijam dodal godalni kvartet, je v idilični vili sredi Goriških Brd v začetku decembra pripravil edinstven koncert, ki so ga na božični večer predvajali na televiziji TV3.

Gianni RijavecFoto: Promo foto

Obudil klavir

Primorski glasbenik je po dolgih letih ustvarjanja postavil na oder klavir, njegov osnovni inštrument za katerega pravi, da ga je skozi leta nekako »pozabil« doma. Klavir je namreč na domačiji kjer glasbenik živi prisoten že od leta 1900.

Za ustvarjanje svojega novega glasbenega stila se je povezal z maestrom Patrikom Greblom, ki pripravlja priredbe za godalni kvartet, ki ga sestavlja štiri dekleta: Kati Harej – 1. violina, Anja Istenič – 2. violina, Katja Pirjevec – viola in Patra Tavčar – čelo. Poleg godalnega kvarteta pa Giannija Rijavca spremlja tudi pop ansambel, ki ga sestavljajo: Matjaž Švagelj, Arian Krašna in Mitja Tavčar. Zadnja Giannijeva stvaritev z novim glasbenim stilom je tudi pesem z naslovom Ljubezen, za katero je pred kratkim posnel še videospot.

Pri Giannijevi glasbi je poudarek tudi na prepoznavni melodiji in večglasnem petju. Sam pravi, da se je značilna melodija, ki si jo ljudje sicer zapomnijo nekako izginila iz slovenske pop glasbe. Tudi slovenska glasba ima melodijo, ki pa je zaradi odrivanja iz medijskega prostora izginila iz ušes ljudi, saj preproste »slovenske pop melodije« z značilnim refrenom ljudje nimajo več v ušesih.

Gianni Rijavec je pripravil edinstven koncert.Foto: Promo foto
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.4.2018

To je pesem, ki je združila Jana Plestenjaka in Challeta Salleta

19.4.2018

Novo skladbo je Aleksander posvetil dekletu, ki jo je spoznal na ulici

19.4.2018

Žan Serčič: Gre za moj največji in intimen glasbeni projekt

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Facebook

Twitter