Francescova Occidentali's Karma dvignila Trst na noge

Italijanski pevec, ki je domače občinstvo prepričal že na festivalu v San Remu 2017, je na severu države, v neposredni bližini Slovenije, nastopil v sklopu tradicionalne Barcolane (Barkovljanke). Glasbeni spektakel, ki ga je otvorila nadarjena mlada pevka Nicole Stella, je v dobrih dveh urah postregel s številnimi uspešnicami.

Francesco Gabbani nastopil v TrstuFoto: Simone Di Luca Photography
Francesco GabbaniFoto: Simone Di Luca Photography

Francesco Gabbani je občinstvu predstavil nekatere starejše pesmi, denimo Amen, s katero je v San Remu slavil že v kategoriji mladih glasbenikov, Software in Eternamente ora. Največje navdušenje je pričakovano požela njegova mednarodna uspešnica, zmagovalka letošnjega sanremskega festivala in italijanska evrovizijska skladba, Occidentali's karma. Italijanski glasbenik je predstavil številne pesmi s svojega zadnjega albuma Magellano, ki je izšel letošnjega aprila.

Nastopil je v sklopu tradicionalne Barcolane (Barkovljanke).Foto: Simone Di Luca Photography

Občinstvo je na Trgu Unita tako slišalo tudi njegovi najnovejši pesmi, poletno Tra le granite e le granate in povsem svežo Pachidermi e pappagalli, program pa je popestril tudi s počasnejšimi ritmi. Za to je poskrbel z baladami, med kateri sta bili La mia versione dei ricordi in Foglie al gelo.

Francesco GabbaniFoto: Simone Di Luca Photography

Po tem ko je februarja z njo slavil na festivalu v San Remu, je Gabbanijeva Occidentali's karma postala prava glasbena osvežitev. Pesem, ki ima na kanalu YouTube danes že skoraj 160 milijonov ogledov, je bila še dan pred evrovizijskim izborom glavna favoritka za končno zmago.

Francescov kijevski evrovizijski nastop, ki bo mnogim v spominu ostal tudi po plesoči opici, pa je Italiji na koncu prinesel odlično šesto mesto.

Občinstvo je na Trgu Unita je uživalo kot že dolgo ne.Foto: Simone Di Luca Photography
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

7.7.2018

Evrovizijskega predstavnika Vlatka Ilievskega našli mrtvega v avtu

6.7.2018

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov junija 2018

6.7.2018

Hrvaška evrovizijska predstavnica Franka z novo brezčasno melodijo

20.6.2018

Kdaj in kje bo Pesem Evrovizje 2019, bo uradno znano septembra

15.6.2018

Drzna poteza zmagovalke Nette; na paradi še kako šokirala z obleko!

Facebook

Twitter