Festival FiFFS zaživel – s slovensko ekipo IGEN – v vsej svoji veličini

S podelitvijo prestižnih nagrad se je nedavno v Maroku, v Rabatu, končal že sedmi mednarodni ženski filmski festival 'Festival International du Film de Femmes de Salé', na katerem je na gala otvoritvi znova, predvsem pa odmevno sodelovala tudi Slovenija.

V Maroku je nedavno potekal že sedmi festival FiFFS 2013 ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) FiFFS 2013, sprejem na rdeči preprogi ... (Foto: Alesh Maatko) Igor Jelen je že tretje leto zapored poskrbel za režijo na rdeči preprogi. (Foto: Alesh Maatko)
Dmitrij Halužan, član ekipe KUD IGENFoto: Alesh Maatko

Da filmska industrija ne živi v Holllywoodu temveč tudi drugje po svetu, so dokaz številni filmski festivali. Prav poseben, ki je v veliki meri namenjen le ženskam, pa poteka v Afriki. Letos je tako v Maroku, med 23. in 28. septembrom, potekal že v sedmi izvedbi, celotno dogajanje pa je bilo znova mednarodno obarvano. Tako kot že od vsega začetka poteka filmski festival v okviru organizacije Bouregreg, organizatorji pa poskrbijo za pravo hollywoodsko vzdušje. In tako je bilo tudi na otvoritvi, kjer je sodelovalo društvo KUD IGEN – Hiša umetnosti Celje in Plesni teater Igen, ki je znova navdušilo, saj so njihovi pantomimiki poskrbeli za nekaj, kar je v tem svetu redkost. Še bolj zanimiv pa je bil slovenski model v veliki krogli. Številni na rdeči preprogi so zaradi vrhunske predstave mislili, da gre lutko, toda kasneje – ob fotografiranju – so videli, da temu ni tako. V času festivala FiFFS si je sedemčlanska strokovna komisija, v kateri so bile le ženske, ogledala vse sodelujoče filme (12), ob koncu festivala pa so izbrali tiste najboljše.

Velika nagrada festivala: Wadjda, Haifa Al Mansour (KSA)
Nagrada za žirijo: Eat, sleep & die, Gabriela Pichler (Švedska)
Nagrada za scenarij: In bloom, Nana Ekvtimishvili & Simon Gross (Gruzija)
Nagrada za interpretacijo: Layla Fourie, Rayna Campbell (Južna Afrika)
Nagrada za najboljšega igralca: Chen Kun za film Bends, Flora Lau (Hong Kong)

Igor Jelen je že tretje leto zapored poskrbel za režijo na rdeči preprogi.Foto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.7.2019

Kaj lahko pričakujemo od Stelle, ki je slavila na festivalu FeNS?

12.7.2019

Hostnikova Irena po 'mokrem' MMS dobila še video zgodbico

11.7.2019

Dare Kaurič je celo okleval, ali naj novo pesem sploh pošlje na MMS

10.7.2019

Najboljša debitanta na MMS 2019 za nagrajeno pesem že posnela spot

9.7.2019

Tinkara po MMS še v ganljivi zgodbi, ki ima prav posebno sporočilo

Facebook

Twitter