Evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral prestal presaditev srca

Kot poročajo številni tuji mediji, je evrovizijski zmagovalec 2017, Salvador Sobral, uspešno prestal presaditev srca. 27-letni portugalski glasbenik se po operaciji počuti dobro, za vso podporo pa so se v njegovem imenu že zahvalili preko družbenih omrežij. Hkrati so še zapisali, da bo za glasbenika potreben zelo dolg počitek.

Salvador Sobral je uspešno prestal operacijo srca.Foto: Andres Putting

Salvador Sobral, ki je v Kijevu prepričal s pesmijo Amar Pelos Dois (Ljubezen za oba), je v začetku septembra oznanil, da se iz zdravstvenih razlogov (začasno) umika iz glasbenih odrov, in sicer zaradi nujne transplantacije srca. Sredi septembra so ga nato sprejeli na intenzivni oddelek lizbonske bolnišnice Santa Cruz, kjer je v petek, 8. decembra vendarle dočakal darovalca organa in tako dobil novo srce. Zdravniki so dejali, da se počuti dobro, okrevanje pa bo dolgo.

Na sobotni novinarski konferenci je vodstvo bolnišnice sporočilo, da se Salvador počuti dobro. Kirurg Miguel Abecasis, ki je v bolnišnici Santa Cruz operiral evrovizijskega zmagovalca je dejal, da zapletov med operacijo ni bilo ter da je bil Salvador dobro pripravljen. Glasbenik mu je pred operacijo zaželel »veliko sreče« ter ga prosil, naj med operacijo posluša klasično glasbo. Miguel Abecasis je še dejal, da se je ekipa, ki je bila odgovorna za operacijo na to dolgo pripravljala. Okrevanje bo sicer dolgo, če bo šlo vse po načrtih, pa bo Salvador Sobral lahko imel in živel povsem normalno življenje.

Ob strani mu stoji sestra Luisa.Foto: Andres Putting
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

8.1.2018

Evrovizijski izbor v Lizboni v rokah štirih žensk

6.1.2018

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov v decembru 2017

1.1.2018

Evrovizijski pregled 2017: Med TOP 50 niti ene slovenske ESC skladbe

30.12.2017

33-letni Eugent Bushpepa bo v Lizboni zastopal Albanijo

25.12.2017

Kaj vam za božič/praznike sporočajo evrovizijski glasbeniki in še naš Omar Naber

Facebook

Twitter