Evrovizijski mladi plesalci: Patricija Crnkovič osvojila izvrstno 2. mesto

V soboto, 16. decembra, so se v Pragi v finalnem delu tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci pomerili izjemno nadarjeni plesalci iz osmih evropskih držav. Slovenijo je zastopala 20-letna Patricija Crnkovič in s svojim čudovitim čutnim nastopom osvojila izvrstno 2. mesto.

Solo Patricije Crnkovič, s katerim je očarala komisijo in občinstvo.Foto: SOJ RTV SLO/Mikulas Krepelka, Czech TV

Patricija Crnkovič je na tekmovanju Evrovizijski mladi plesalci plesala drugič; prvič nas je zastopala leta 2013 v Gdansku s točko Passion. Tokrat pa je nastopila z lastno koreografijo Disintegration na skladbo Within the Orderly Life skladatelja Sylvaina Chauveauja.

Po velikem navdušenju komisije in občinstva v veliki praški dvorani se je Patricija Crnkovič uvrstila v končni plesni dvoboj z 19-letno Poljakinjo Paulino Bidzińsko, zmagovalko letošnjega tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci 2017.

Za odlične slovenske predstavnice je to že tretji finalni dvoboj na zadnjih štirih tekmovanjih Evrovizijski mladi plesalci. Pred Patricijo sta v velikem finalu nastopili Staša Tušar (2015) in Petra Zupančič (2011).

Komisija je ocenjevala tudi skupinsko koreografijo.Foto: SOJ RTV SLO/Mikulas Krepelka, Czech TV

Zadovoljna plesalka

Zelo sem zadovoljna, da sem lahko predstavljala Slovenijo na tem prestižnem tekmovanju. Bilo mi je v veliko čast biti v zadnjim duelu in osvojiti drugo mesto. Najlepše pa mi je bilo nastopati s svojo koreografijo, zrasti čez ta proces in plesati z odličnimi plesalci iz vse Evrope.

Patricija Crnkovič

Patricija Crnkovič je na tekmovanju Evrovizijski mladi plesalci plesala drugič; prvič nas je zastopala leta 2013 v Gdansku s točko Passion. Tokrat pa je nastopila z lastno koreografijo Disintegration na skladbo Within the Orderly Life skladatelja Sylvaina Chauveauja.

Mednarodno žirijo so sestavljali Itzik Galili, koreograf in nekdanji plesalec, Daria Klimentová, primabalerina, inAmbra Succi, plesalka in koreografka. Ocenjevali so solo nastope vseh osmih plesalcev, skupinsko koreografijo (dve skupini s štirimi plesalci) in končni duel.

Skupinska koreografija, v kateri sta skupaj nastopili Patricija in Paulina.Foto: SOJ RTV SLO/Mikulas Krepelka, Czech TV

Nacionalni izbor slovenske predstavnice na letošnjem evrovizijskem tekmovanju za mlade plesalce je organiziralo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija v sodelovanju z DBUS. Za sodelovanje nacionalne televizije na Evrovizijskem tekmovanju skrbi urednica in vodja delegacije Danica Dolinar, prenos pa je komentirala baletna in plesna pedagoginja Tanja Pavlič.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.10.2018

Albanija bo izbirala med prvimi

17.10.2018

Koliko držav bo sodelovalo ne Pesmi Evrovizije v Izraelu? Verjetno 42

17.10.2018

Bolgarije v Izraelu ne bo

4.10.2018

Na Hrvaškem znova Dora

4.10.2018

Tudi v septembru je bila Netta kraljica spleta ter prva med TOP 10

Facebook

Twitter