Evrovizijski mladi plesalci: Patricija Crnkovič osvojila izvrstno 2. mesto

V soboto, 16. decembra, so se v Pragi v finalnem delu tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci pomerili izjemno nadarjeni plesalci iz osmih evropskih držav. Slovenijo je zastopala 20-letna Patricija Crnkovič in s svojim čudovitim čutnim nastopom osvojila izvrstno 2. mesto.

Solo Patricije Crnkovič, s katerim je očarala komisijo in občinstvo.Foto: SOJ RTV SLO/Mikulas Krepelka, Czech TV

Patricija Crnkovič je na tekmovanju Evrovizijski mladi plesalci plesala drugič; prvič nas je zastopala leta 2013 v Gdansku s točko Passion. Tokrat pa je nastopila z lastno koreografijo Disintegration na skladbo Within the Orderly Life skladatelja Sylvaina Chauveauja.

Po velikem navdušenju komisije in občinstva v veliki praški dvorani se je Patricija Crnkovič uvrstila v končni plesni dvoboj z 19-letno Poljakinjo Paulino Bidzińsko, zmagovalko letošnjega tekmovanja Evrovizijski mladi plesalci 2017.

Za odlične slovenske predstavnice je to že tretji finalni dvoboj na zadnjih štirih tekmovanjih Evrovizijski mladi plesalci. Pred Patricijo sta v velikem finalu nastopili Staša Tušar (2015) in Petra Zupančič (2011).

Komisija je ocenjevala tudi skupinsko koreografijo.Foto: SOJ RTV SLO/Mikulas Krepelka, Czech TV

Zadovoljna plesalka

Zelo sem zadovoljna, da sem lahko predstavljala Slovenijo na tem prestižnem tekmovanju. Bilo mi je v veliko čast biti v zadnjim duelu in osvojiti drugo mesto. Najlepše pa mi je bilo nastopati s svojo koreografijo, zrasti čez ta proces in plesati z odličnimi plesalci iz vse Evrope.

Patricija Crnkovič

Patricija Crnkovič je na tekmovanju Evrovizijski mladi plesalci plesala drugič; prvič nas je zastopala leta 2013 v Gdansku s točko Passion. Tokrat pa je nastopila z lastno koreografijo Disintegration na skladbo Within the Orderly Life skladatelja Sylvaina Chauveauja.

Mednarodno žirijo so sestavljali Itzik Galili, koreograf in nekdanji plesalec, Daria Klimentová, primabalerina, inAmbra Succi, plesalka in koreografka. Ocenjevali so solo nastope vseh osmih plesalcev, skupinsko koreografijo (dve skupini s štirimi plesalci) in končni duel.

Skupinska koreografija, v kateri sta skupaj nastopili Patricija in Paulina.Foto: SOJ RTV SLO/Mikulas Krepelka, Czech TV

Nacionalni izbor slovenske predstavnice na letošnjem evrovizijskem tekmovanju za mlade plesalce je organiziralo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija v sodelovanju z DBUS. Za sodelovanje nacionalne televizije na Evrovizijskem tekmovanju skrbi urednica in vodja delegacije Danica Dolinar, prenos pa je komentirala baletna in plesna pedagoginja Tanja Pavlič.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

8.1.2018

Evrovizijski izbor v Lizboni v rokah štirih žensk

6.1.2018

TOP 10 najbolj iskanih evrovizijskih predstavnikov v decembru 2017

1.1.2018

Evrovizijski pregled 2017: Med TOP 50 niti ene slovenske ESC skladbe

30.12.2017

33-letni Eugent Bushpepa bo v Lizboni zastopal Albanijo

25.12.2017

Kaj vam za božič/praznike sporočajo evrovizijski glasbeniki in še naš Omar Naber

Facebook

Twitter