Evrovizijski Kalamari pravijo, da narodnozabavnih viž ne bo več

Primorci, ki so nas med drugim zastopali tudi na Pesmi Evroviizije, so znova presenetili. Njihova skladba Me včasih prim je namreč dobila poletno in ritmično preobleko, vse skupaj pa je narejeno v značilnem kalamarskem slogu. Sveža melodijo so ustvarili prefinjeni »stari mački«, in sicer Drago Mislej - Mef, Franci Čelhar in Matjaž Švagelj ...

Kalamari so se predstavili na festivalu DSZG 2017.Foto: Alesh Maatko

"Brez terana in pršuta se na Krasu težko pesmi posnamejo," se večkrat pošali frontman in pevec Darjan Gržina, ki Matjažu Švaglju veliko pomaga tudi pri obdelavi posnetkov. Po končanem delu (to je ponavadi v poznih večernih urah), pa Kalamari zasluženo obiščejo kakšno od kraških osmic, kjer se ob sproščenem pogovoru naužijejo dobrot Krasa.

Po spomladanskem nastopu na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe, kjer so stavili na pesem Vrtiljak, so se fantje odločili, da še pred koncem poletja poslušalcem namenijo novo skladbo, katera bo zapolnila zadnje številke vrstnega reda skladb na dolgo pričakovanem devetem studijskem albumu Kalamarov, kateri naj bi izšel v prvi polovici naslednjega leta. Obljubljajo vso mogočo raznovrstnost glasbenih zvrsti, kar so dokazali že s skladbami, nanizanimi v preteklih dobrih dveh letih. Na omenjem albumu bo tako moč slišati ritme in melodije za čisto vse glasbene sladokusce, razen narodnozabavnih viž pravijo, da ne bo.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.10.2017

Tako edinstveno zveni Tošetova pesem Jedina v slovenščini

16.10.2017

Desetletnica smrti makedonskega glasbenika Tošeta Proeskega

14.10.2017

Kaj z Diamond Duck sporoča naš evrovizijski dvojec Maraaya?

14.10.2017

Doris Dragović znova navdušila; razprodala kar tri večere

7.10.2017

Ljubezen, kot jo vidi Gianni Rijavec

Facebook

Twitter