Evrovizijski Kalamari obeležujejo 25. rojstni dan; ob tem načrtujejo album

Glasbeni Kalamari, ki so nas med drugim skupaj z Ansamblom Roka Žlindre zastopali na Pesmi Evrovizije v Oslu, prav ta mesec praznujejo svojo 25. obletnico obstoja. V ta namen so priredili enega svojih zadnjih hitov Vrtiljak, s katerim so se predstavili na lanskem Poprock festivalu, ga odeli v akustično preobleko in zanj posneli tudi videospot ...

Kalamari na odru Poprock večera v okviru festivala DSZG.Foto: Alesh Maatko

Pesem je kot velika večina ostalih nastala na domačem Krasu, v domačem studiu Kalamarov, v katerem so gostili perspektivenega video producenta Lenarta Kobala, ki je poskrbel za videospot, in sicer istočasno ob snemanju skladbe.

Vrtiljak (akustik) je avtorska skladba Kalamarov, za katero je besedilo napisal Leon Oblak, uglasbil pa jo je frontman in pevec Darjan Gržina, aranžma pa so prispevali tudi ostali člani Kalamarov, in sicer kitarist in ustanovni član Kalamarov Matjaž Švagelj, klaviaturist Karel Jaksetič (Faraoni) ter basist Klavdij Čotar (Bazar, Faust). Ob tej priložnosti so k sodelovanju povabili tudi domačina, kateri je v melodije dodal ritem. Rok Škarabot je s Kalamari večkrat sodeloval kot tolkalist v studiu in v živo.

Različica Vrtiljaka v akustični verziji bo, kot pravijo, uvrščena na njihov deveti studijski album, katerega izzid so Kalamari napovedali za letošnjo jesen, vendar kot dodajajo, jim ne bo uspelo, saj načtujejo še dve skladbi, nato pa bodo zaključili težko pričakovani album.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.4.2019

Bassless obljubljajo nepozabni spektakel, ki ga je vredno doživeti

20.4.2019

Nočni skok: Nastop na Emi nas ne zanima, na Evrosongu pa sploh ne

18.4.2019

Marija Šerifović je obnemela

18.4.2019

Alya navdušila v svoji dnevni sobi

14.4.2019

Jan: Včasih se prepustiš trenutku, čeprav veš, da ni najbolj pametno

Facebook

Twitter