Evrovizijski Kalamari obeležujejo 25. rojstni dan; ob tem načrtujejo album

Glasbeni Kalamari, ki so nas med drugim skupaj z Ansamblom Roka Žlindre zastopali na Pesmi Evrovizije v Oslu, prav ta mesec praznujejo svojo 25. obletnico obstoja. V ta namen so priredili enega svojih zadnjih hitov Vrtiljak, s katerim so se predstavili na lanskem Poprock festivalu, ga odeli v akustično preobleko in zanj posneli tudi videospot ...

Kalamari na odru Poprock večera v okviru festivala DSZG.Foto: Alesh Maatko

Pesem je kot velika večina ostalih nastala na domačem Krasu, v domačem studiu Kalamarov, v katerem so gostili perspektivenega video producenta Lenarta Kobala, ki je poskrbel za videospot, in sicer istočasno ob snemanju skladbe.

Vrtiljak (akustik) je avtorska skladba Kalamarov, za katero je besedilo napisal Leon Oblak, uglasbil pa jo je frontman in pevec Darjan Gržina, aranžma pa so prispevali tudi ostali člani Kalamarov, in sicer kitarist in ustanovni član Kalamarov Matjaž Švagelj, klaviaturist Karel Jaksetič (Faraoni) ter basist Klavdij Čotar (Bazar, Faust). Ob tej priložnosti so k sodelovanju povabili tudi domačina, kateri je v melodije dodal ritem. Rok Škarabot je s Kalamari večkrat sodeloval kot tolkalist v studiu in v živo.

Različica Vrtiljaka v akustični verziji bo, kot pravijo, uvrščena na njihov deveti studijski album, katerega izzid so Kalamari napovedali za letošnjo jesen, vendar kot dodajajo, jim ne bo uspelo, saj načtujejo še dve skladbi, nato pa bodo zaključili težko pričakovani album.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

14.7.2019

Kako si primorski glasbenik Urban Vidmar predstavlja plimo in oseko?

12.7.2019

Energična, divja in še rokerska, vse to sta Tilen Lotrič in Nuša Derenda

9.7.2019

Joseph Sraka je novo ime na domači glasbeni sceni; poglejte, kaj ponuja!

4.7.2019

Xequtifz v poletnih ritmih

1.7.2019

Po Vidinem priročniku Vježbaj P**** ti M***** sledi še resničnostna oddaja

Facebook

Twitter