REPORTAŽA

Prvič v Sloveniji! Evrovizijski Il Volo se je ustavil na turneji v Stožicah

Il Volo veljajo nekako za naslednike 'treh tenorjev' in so ena redkih italijanskih glasbenih skupin, ki je zaslovela po vsem svetu in med vsemi generacijami. Operni pop trio sestavljajo baritonist Gianluca Ginoble (23) in dva tenorista Piero Barone (25) in Ignazio Boschetto (23), fantje pa se lahko med drugim pohvalijo tudi s tretjim mestom na ESC.

Glasbeni mojstri so v Stožicah poskrbeli za res prijeten in zabaven večer.Foto: Alesh Maatko

Zadnje dve leti so se italijanski glasbeni šarmerji aktivno posvetili projektu Notte Magica, v spomin trem tenorjem – Domingu, Carrerasu in Pavarottiju. Pri projektu je kot izvajalec in dirigent sodeloval tudi Domingo.

Po uspešni ameriški in evropski turneji so fantje za konec letošnjega leta napovedali koncertni spektakel v Sloveniji. Obljubo so držali in kljub temu, da Stožice niso bile ravno polne, ampak na pol prazne, so nastopili in izpeljali odličen koncert, ki je bil prepleten z večnimi klasičnimi melodijami, uspešnicami in za konec še z Grande Amore, s katero so na Evroviziji na Dunaju osvojili 3. mesto.

Il Volo so v Sloveniji nastopili prvič. In odlično poskrbeli za dvourni šov!Foto: Alesh Maatko

O njihovem uspehu pričata tudi dve nominaciji za latinskoameriške Grammyje v kategoriji za najboljšega novega izvajalca in najboljši album. Do sedaj so objavili pet albumov, kjer so sodelovali s Placidom Domingom in Erosem Ramazzottijem ter bili že na enajstih turnejah.

Skupina je nastala leta 2009, ko so kot posamezniki nastopili v glasbenem šovu Ti lascio una canzone, kjer so se na pobudo režiserja Roberta Cencija združili v Il Volo. Na mlad trio je postal pozoren glasbeni producent Tony Renis, ki jim je ponudil pogodbo z njegovo ameriško založniško hišo. Od tu naprej pa so fantje začeli osvajati svet. Leta 2015 so s pesmijo Grande amore zmagali na festivalu Sanremo, z istoimensko skladbo pa so istega leta nastopili na Evroviziji v Avstriji, kjer so zasedli tretje mesto.

Il Volo so tokratni koncert na šaljiv način povezovali kar sami.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.3.2019

ESC 2019: Tako zveni nizozemska pesem, ki naj bi v Tel Avivu zmagala

17.3.2019

ESC 2019: Nepredvidljivi drugi predizbor in 18 različnih skladb

16.3.2019

ESC 2019: To so pesmi I. predizbora, ki konkurirajo naši skladbi

15.3.2019

ESC 2019: Kakšne pesmi ponujajo velikih pet ter gostitelj Izrael?

10.3.2019

ESC 2019: Vsi predstavniki izbrani; kaj napovedujejo prve stavnice?

Facebook

Twitter