Evrovizijski Dunaj z novoletnim koncertom; vstopnice do 1.090 evrov

Že več desetletij Dunajski filharmoniki v domove po vsem svetu na novega leta dan prinesejo zapuščino dinastije Strauss in njenih sodobnikov. Koncert bo za gledalce v dvorani in več milijonov gledalcev pred malimi zasloni letos prvič dirigiral priznani Christian Thielemann.

Berlinski dirigent Christian ThielemannFoto: Matthias Creutziger

Na prvi dan novega leta bo iz mogočne zlate dvorane dunajskega Musikvereina zazvenel orkester Dunajskih filharmonikov, ki ga bo tokrat vodil Christian Thielemann. Z dunajskimi filharmoniki nemški dirigent sicer sodeluje že od leta 2000, vendar bo dirigentsko palico na tem svetovno znanem koncertu vihtel prvič.

Program koncerta je tudi letos poklon Straussovi dinastiji in sodobnikom, tokrat Carlu Michaelu Ziehrerju in Josefu Hellmesbergerju mlajšemu.

Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov velja za enega najbolj priljubljenih koncertov klasične glasbe na svetu. Zaradi izrednega zanimanja gredo karte v prodajo že kmalu po koncertu. Spletne prijave bodo prihodnje leto potekale od 1. do 28. februarja, žreb pa bo nato določil, kdo lahko vstopnice kupi. Cene vstopnic za predpremiero, silvestrski in novoletni koncert se gibljejo od 20 do 1.090 evrov. Novoletni koncert se bo 2019 odvil že 79. in bo na ogled v kar 95 državah na petih kontinentih.

Novoletni koncert se bo 2019 odvil že 79. po vrsti.Foto: Terry Linke
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.3.2019

Natalija Verboten: 'V srce' je poklon ljubezni, ki je gonilna sila sveta

16.3.2019

'Naša bajta' v preobleki moškega vokala, Žana Libnika

6.3.2019

Nobena pot do uspeha ni enostavna, pravi naša evrovizijka Eva Boto

25.2.2019

Je bil Nino Ošlak s pesmijo Rabim te zavrnjen za Emo 2019?

25.2.2019

Janova ljubica združila Gašperja Riflja in Kvatropirce

Facebook

Twitter