Evrovizijski Dunaj z novoletnim koncertom; vstopnice do 1.090 evrov

Že več desetletij Dunajski filharmoniki v domove po vsem svetu na novega leta dan prinesejo zapuščino dinastije Strauss in njenih sodobnikov. Koncert bo za gledalce v dvorani in več milijonov gledalcev pred malimi zasloni letos prvič dirigiral priznani Christian Thielemann.

Berlinski dirigent Christian ThielemannFoto: Matthias Creutziger

Na prvi dan novega leta bo iz mogočne zlate dvorane dunajskega Musikvereina zazvenel orkester Dunajskih filharmonikov, ki ga bo tokrat vodil Christian Thielemann. Z dunajskimi filharmoniki nemški dirigent sicer sodeluje že od leta 2000, vendar bo dirigentsko palico na tem svetovno znanem koncertu vihtel prvič.

Program koncerta je tudi letos poklon Straussovi dinastiji in sodobnikom, tokrat Carlu Michaelu Ziehrerju in Josefu Hellmesbergerju mlajšemu.

Novoletni koncert Dunajskih filharmonikov velja za enega najbolj priljubljenih koncertov klasične glasbe na svetu. Zaradi izrednega zanimanja gredo karte v prodajo že kmalu po koncertu. Spletne prijave bodo prihodnje leto potekale od 1. do 28. februarja, žreb pa bo nato določil, kdo lahko vstopnice kupi. Cene vstopnic za predpremiero, silvestrski in novoletni koncert se gibljejo od 20 do 1.090 evrov. Novoletni koncert se bo 2019 odvil že 79. in bo na ogled v kar 95 državah na petih kontinentih.

Novoletni koncert se bo 2019 odvil že 79. po vrsti.Foto: Terry Linke
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.6.2019

Ustvarjalno poletje za Victory

16.6.2019

Dinamitke združile moči

14.6.2019

Domen Kumer in Saša Lendero 100 % združila moči

10.6.2019

Sinji galeb osvojil veliki grand prix

9.6.2019

Raiven začenja poletno REM fazo

Facebook

Twitter