Evrovizijo 2018 bo gostila Lizbona

Vsaj tako je zaokrožila novica po svetovnem spletu, in sicer kaj kmalu po prvi evrovizijski portugalski zmagi. A Daniel Duesdado, direktor portugalske televizije (gostiteljice Pesmi Evrovizije 2018) pravi, da odločitev še ni znana, saj želijo preučiti vse možnosti.

Evrovizija 2018 bo, kot kaže, v Lizboni.Foto: eurovisionworld.com

Organizacija izbora bo velik zalogaj

Vsekakor bo to za portugalsko televizijo RTP, ki je imela letos največji delež gledanosti (23 % delež in več kot milijon in štiristo tisoč gledalcev) velik zalog, saj recimo njihov letni proračun za 2017 znaša 235,8 milijonov evrov. A glede na to, da je to njihova prva zmaga, je želja po organizaciji in gostoljubnosti toliko večja, tako da menimo, da ni skrbi o izvedbi, ravno obratno. Pripravili bodo izjemen šov!

Po našem mnenju bo Pesem Evrovizije 2018 skoraj zagotovo v Lizboni, in sicer v Areni Meo, ki sprejeme do dvajset tisoč obiskovalcev. Lizbona ima namreč vso potrebno infrastrukturo, hotele in vse kar je potrebno za nemoten potek glasbenega tekmovanje, ne nazadnje pa gre za izjemno promocijo, saj bo Evrovizija v tej državi organizirana prvič. In ravno tukaj direktor televizije RTP dodaja, da bodo naredili Evrovizijo 2018 kar se da spektakularno, seveda s čim manjšimi možnimi stroški. Že sedaj se govori o znesku okrog dvajsetih milijonih evrov oziroma, da naj bi bil ta znesek podoben Evroviziji, organizirani v švedskem Malmöju leta 2013 (triindvajset milijonov evrov). Toliko evrov (23 mio €) naj bi porabili tudi v ukrajinskem Kijevu za ESC 2017 ...

Bo v Areni Meo potekala Pesem Evrovizije 2018?Foto: Eve Livesey
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.2.2018

Rasmussen bo prepeval za Dansko

8.2.2018

Srbija s predstavitvijo pesmi za Beovizijo bolj odprta kot RTV

8.2.2018

Velika Britanija bo v Lizboni s SuRie poskrbela za evrovizijsko nevihto

4.2.2018

Za Lizbono imamo do 5. februarja izbranih že 16 predstavnikov

4.2.2018

Za Malto bo prepevala Christabelle

Facebook

Twitter