ESC 2019: Vsi pišejo o prihodu Madonne, EBU pa uradno še molči

Ko je 8. aprila Live Nation Israel na facebooku objavil novico, da na Evrovizijo 2019 - kot gostja - prihaja pop zvezdnica Madonna, so družbena omrežja in spletne strani oboževalcev završala, na uradni strani Evrovizije pa o Madonni ne duha ne sluha. Mar to pomeni, da svetovne zvezde v Tel Avivu ne bo? Verjetno bo, saj se o tem že lep čas šušlja.

Madonna naj bi nastopila na Evroviziji 2019.Foto: Wikipedia / Chris Weger

Stroške Madonninega nastopa (en milijon dolarjev) ne bodo krili organizatorji, ampak kanadski milijonar Sylvan Adams, ki je v preteklosti (v podporo Izraelu) financiral že mnogo odmevnih projektov. Če bo Madonna res nastopila kot gostja v finalnem večeru, bo to po letih 1993, 2009 in 2012 za njo že četrti nastop v Izraelu. EBU zaenkrat uradnih izjav glede tega ne daje, so pa za CNN povedali, da še ni bila sprejeta nobena dokončna odločitev v zvezi z gosti. Težava, da novica še ni uradna, je menda tudi v tem, da je Madonna izbrala preveč kontroverzni pesmi, kar bi lahko nekateri napačno razumeli, sploh če so v igri politična vprašanja.

Leta 2016 je v Stockholmu na ESC, kot gost, nastopil Justim Timberlake.Foto: Anna Velikova / EBU
Starleta Dita Von Teese je bila na ESC 2009.Foto: Alesh Maatko

Na drugi strani pa so se oglasile številne organizacije, ki že nekaj mesecev pozivajo glasbenike k bojkotu Pesmi Evrovizije v Izraelu. Manjše mirne demonstracije so bile nedavno tudi na promocijskem evrovizijskem koncertu v Amsterdamu, kjer so organizacije na miren način pozivale oboževalce, naj ne hodijo v Izrael. Podobna sporočila pošiljajo tudi Madonni. Če bi tako oboževalci kot glasbeniki ostali doma, bi svetu pokazali, da se borijo za mir, še menijo človekoljubne organizacije.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

14.6.2019

Kje bo 65. Izbor za Pesem Evrovizije 2020 bo znano avgusta

2.6.2019

Kdo je bil na najslabše oblečen na Pesmi Evrovizije v Izraelu?

26.5.2019

Kateri evrovizijec je imel najgršo obleko? Zadnja leta slavili Balkanci

26.5.2019

Nizozemska začela priprave na ESC 2020; Duncana pa že čaka turneja

25.5.2019

V Ljubljano prihaja nekdanja italijanska evrovizijska predstavnica

Facebook

Twitter