ESC 2019: Vsi pišejo o prihodu Madonne, EBU pa uradno še molči

Ko je 8. aprila Live Nation Israel na facebooku objavil novico, da na Evrovizijo 2019 - kot gostja - prihaja pop zvezdnica Madonna, so družbena omrežja in spletne strani oboževalcev završala, na uradni strani Evrovizije pa o Madonni ne duha ne sluha. Mar to pomeni, da svetovne zvezde v Tel Avivu ne bo? Verjetno bo, saj se o tem že lep čas šušlja.

Madonna naj bi nastopila na Evroviziji 2019.Foto: Wikipedia / Chris Weger

Stroške Madonninega nastopa (en milijon dolarjev) ne bodo krili organizatorji, ampak kanadski milijonar Sylvan Adams, ki je v preteklosti (v podporo Izraelu) financiral že mnogo odmevnih projektov. Če bo Madonna res nastopila kot gostja v finalnem večeru, bo to po letih 1993, 2009 in 2012 za njo že četrti nastop v Izraelu. EBU zaenkrat uradnih izjav glede tega ne daje, so pa za CNN povedali, da še ni bila sprejeta nobena dokončna odločitev v zvezi z gosti. Težava, da novica še ni uradna, je menda tudi v tem, da je Madonna izbrala preveč kontroverzni pesmi, kar bi lahko nekateri napačno razumeli, sploh če so v igri politična vprašanja.

Leta 2016 je v Stockholmu na ESC, kot gost, nastopil Justim Timberlake.Foto: Anna Velikova / EBU
Starleta Dita Von Teese je bila na ESC 2009.Foto: Alesh Maatko

Na drugi strani pa so se oglasile številne organizacije, ki že nekaj mesecev pozivajo glasbenike k bojkotu Pesmi Evrovizije v Izraelu. Manjše mirne demonstracije so bile nedavno tudi na promocijskem evrovizijskem koncertu v Amsterdamu, kjer so organizacije na miren način pozivale oboževalce, naj ne hodijo v Izrael. Podobna sporočila pošiljajo tudi Madonni. Če bi tako oboževalci kot glasbeniki ostali doma, bi svetu pokazali, da se borijo za mir, še menijo človekoljubne organizacije.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.10.2019

Tri leta po evrovizijskem nastopu izgubil življenje v prometni nesreči

13.10.2019

Björkmana funkcija izvršnega nadzornika ESC menda ne zanima

13.10.2019

Bo ruski zmagovalec Dima Bilan še enkrat stopil na evrovizijski oder?

6.10.2019

ESC 2020: Blas Cantó za Španijo

4.10.2019

Septembrski TOP 10: Kraljuje Netta, Mahmood drugi, Duncan pa tretji

Facebook

Twitter