ESC 2019: V katerem predizboru bo v Tel Avivu nastopila Slovenija?

Če držijo navedbe evrovizijskih spletnih strani, bo žrebanje vrstnega reda za vse sodelujoče države na Pesmi Evrovizije 2019, v Muzeju umetnosti v Tel Avivu, in sicer konec tega meseca, 28. januarja. V tem prvem sklopu žrebanja bodo države le razdelili v prvi in drugi večer, natančen vrstni red bo znan, ko bodo znane vse pesmi, torej enkrat marca.

Slovenija je na ESC 2018 nastopila v drugem predizboru.Foto: Eurovision.tv

Tudi v Tel Avivu bodo sodelujoče države (42) razdelili predvidoma v šest različnih posodic, in sicer z razlogom, da se čim bolj izognejo takoimenovanemu glasovanju sosedov, npr. kot je tradicionalno podeljevanje 12 točk Grčije Cipru ter obratno. Najprej bodo tudi tokrat izbrali naključno državo, nato pa ali bo nastopila v prvem ali drugem predizboru ter na koncu še v katerem delu (prvem deli ali drugem delu) predizbora bo izbrana država prepevala.

Države bodo tudi tokrat razporedili v predvidoma šest različnih posodic.Foto: RTP / Eurovision.tv

Kar se tiče velikih pet (Francija, Španija, Nemčija, Italija, Velika Britanija) in gostiteljice, bodo pri teh državah izžrebali, kateri predizbor morajo prenašati in v katerem glasovati.

Dokončen seznam bo znan predvidoma marca, ko bo produkcijska skupina na osnovi tega žrebanja in izbranih pesmi določila končni vrstni red. Spomnimo. 64. Izbor za Pesem Evrovizije 2019 bo potekal v Tel Avivu, in sicer 14., 16. in 18. maja 2019. Vse skupaj pa bo potekalo na t.i. prizorišču Expo Tel Aviv (International Convention Center).

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.1.2019

Bomo imeli na ESC 2 predstavnika? Bo Jana Šušteršič pela za Srbijo?

17.1.2019

Dora 2019: To so izbrani izvajalci, ki jih bomo slišali na hrvaškem izboru

12.1.2019

Bo to čudo, človek lutka, oziroma Rodrigo Alves pel za San Marino?

12.1.2019

Češka televizija vabi vso Evropo, da izbere njihovega predstavnika

8.1.2019

Slogan Dare To Dream je dobil še grafično podobo – bleščečo zvezdo

Facebook

Twitter