ESC 2019: Kako bo v praksi izgledalo novo sporočanje glasov?

Na evrovizijskem izboru v Tel Avivu se nam v velikem finalu obeta drobna, a pomembna sprememba pri sporočanju glasov. Ko bodo v finalu vse sodelujoče države (41) po tradicionalnem oglašanju sporočile, kako so glasovale strokovne žirije, bodo na vrsti glasovi ljudstva. In ravno tu se nam obeta sprememba, ki je naletela na različne odzive ...

EBU meni, da bo ta novi način sporočanja glasov še bolj dramatičen.Foto: Evrovision.tv

Nov sistem buri duhove

V spodnjih dveh videih si lahko ogledate simulacijo novega sistema, in sicer na lanskem sporočanju glasov. Prvi video prikazuje sporočanje glasov po novem sistemu, drugi video prikazuje sporočanje glasov po starem sistemu, torej se točke sporočajo po vrstnem redu ljudstva.

Vrstni red sporočanja glasov bo določen glede na vrstni red, ki so ga ustvarili rezultati žirije, torej od najslabše uvrščene države do najboljše. Pretekla tri leta, odkar je ločeno sporočanje glasov, so namreč sporočali glasove ljudstva po rezultatih ljudstva. Torej, če ponovimo: Objava rezultatov ljudskega glasovanja se bo začela tako, da bo najprej objavljena tista država, ki je prejela najmanj točk s strani žirij, končalo pa se bo s tisto državo, ki je od žirij prejela največ točk. V tem primeru, kot menijo v zvezi EBU, do zadnje države ne bomo vedeli, kdo je zmagovalec!

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.10.2019

Tri leta po evrovizijskem nastopu izgubil življenje v prometni nesreči

13.10.2019

Björkmana funkcija izvršnega nadzornika ESC menda ne zanima

13.10.2019

Bo ruski zmagovalec Dima Bilan še enkrat stopil na evrovizijski oder?

6.10.2019

ESC 2020: Blas Cantó za Španijo

4.10.2019

Septembrski TOP 10: Kraljuje Netta, Mahmood drugi, Duncan pa tretji

Facebook

Twitter