FOTOZGODBA

ESC 2019: Evrovizijski oder skoraj končan, kmalu sledijo že prve vaje

Izraelska nacionalna televizija KAN te dni izčrpno poroča o dogajanju, predvsem pa o pripravah na največji glasbeni dogodek leta. Na prizorišču 'glasbenega zločina' je te dni, tik preden se bodo pričele prve tehnične vaje že skoraj vse pripravljeno. Produkcijska ekipa M & M je tudi tokrat svoje delo opravila v roku, pa čeprav so začeli z zamudo.

Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig)
Nekaj utrinkov je delil scenograf Florian Wieder.Foto: Florian Wieder

V delo postavitve odra in vseh luči ter LED zaslonov je bilo od začetka aprila vsakodnevno vpetih več sto ljudi. Ta številka se je iz dneva v dan povečevala, tako da se v Expu Tel Aviv te dni pričakuje tudi več kot 500 ljudi, ki bodo do konca aprila poskrbeli, da bosta paviljona 1 in 2, kjer bo potekal evrovizijski izbor (P2) in kjer bo zelena soba (P1), pripravljena na 41 različnih glasbenih zgodb.

V sami dvorani (paviljon 2) bo prostora za okrog 7.000 obiskovalcev, zelena soba v sosednji dvorani (paviljon 1) bo gostila še okrog 2.000 gledalcev. Sam oder, ko bo končan, bo velik približno 500 kvadratnih metrov, prekrit pa bo tako s bleščečim črnim laminatom (310 kvadratnih metrov) kot z LED talnimi zasloni (100 kvadratnim metrov). Prav tako bodo v ozadju vrtljivi LED zasloni. Kot smo še izvedeli so tehnične vaje predvidene za 21. april, 27. aprila sledijo vaje za uvodno točko in šov program, 4. maja pa začnejo z vajami sodelujoče države.

Na stropu so posebni triangeli ...Foto: Florian Wieder
Delo scenografje za ESC 2019.Foto: Florian Wieder
Oder iz perspektive nastopajočega glasbenika.Foto: Florian Wieder
Izbor bo potekal v paviljonu 2 v kongresnem središču Expo.Foto: Florian Wieder
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

26.5.2019

Kateri evrovizijec je imel najgršo obleko? Zadnja leta slavili Balkanci

26.5.2019

Nizozemska začela priprave na ESC 2020; Duncana pa že čaka turneja

25.5.2019

V Ljubljano prihaja nekdanja italijanska evrovizijska predstavnica

22.5.2019

ESC 2019: Napaka pri glasovanju; šok za 14 držav, tudi za Slovenijo!

22.5.2019

Popravek po Evroviziji: Madonna na svojem posnetku izbrisala 'fušanje'

Facebook

Twitter