FOTOZGODBA

ESC 2019: Evrovizijski oder skoraj končan, kmalu sledijo že prve vaje

Izraelska nacionalna televizija KAN te dni izčrpno poroča o dogajanju, predvsem pa o pripravah na največji glasbeni dogodek leta. Na prizorišču 'glasbenega zločina' je te dni, tik preden se bodo pričele prve tehnične vaje že skoraj vse pripravljeno. Produkcijska ekipa M & M je tudi tokrat svoje delo opravila v roku, pa čeprav so začeli z zamudo.

Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig) Oder je postavila produkcija ekipa M & M. (Foto: m-m-pr.com / Ola Melzig)
Nekaj utrinkov je delil scenograf Florian Wieder.Foto: Florian Wieder

V delo postavitve odra in vseh luči ter LED zaslonov je bilo od začetka aprila vsakodnevno vpetih več sto ljudi. Ta številka se je iz dneva v dan povečevala, tako da se v Expu Tel Aviv te dni pričakuje tudi več kot 500 ljudi, ki bodo do konca aprila poskrbeli, da bosta paviljona 1 in 2, kjer bo potekal evrovizijski izbor (P2) in kjer bo zelena soba (P1), pripravljena na 41 različnih glasbenih zgodb.

V sami dvorani (paviljon 2) bo prostora za okrog 7.000 obiskovalcev, zelena soba v sosednji dvorani (paviljon 1) bo gostila še okrog 2.000 gledalcev. Sam oder, ko bo končan, bo velik približno 500 kvadratnih metrov, prekrit pa bo tako s bleščečim črnim laminatom (310 kvadratnih metrov) kot z LED talnimi zasloni (100 kvadratnim metrov). Prav tako bodo v ozadju vrtljivi LED zasloni. Kot smo še izvedeli so tehnične vaje predvidene za 21. april, 27. aprila sledijo vaje za uvodno točko in šov program, 4. maja pa začnejo z vajami sodelujoče države.

Na stropu so posebni triangeli ...Foto: Florian Wieder
Delo scenografje za ESC 2019.Foto: Florian Wieder
Oder iz perspektive nastopajočega glasbenika.Foto: Florian Wieder
Izbor bo potekal v paviljonu 2 v kongresnem središču Expo.Foto: Florian Wieder
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.8.2019

Ameriška produkcijska družba Netflix pripravlja flm o Evroviziji

17.8.2019

Češka prejela 152 pesmi za ESC 2020; izbor predidoma 25. januarja

4.8.2019

Zmagovalka Evrovizijskega zbora leta je Danska; Slovenija tretja

1.8.2019

ESC 2020: Kakšno areno ponuja Rotterdam, kakšen kongresni center ima Maastricht

27.7.2019

Pred vrati je izbor za evrovizijski zbor; Slovenija stavi na Jazzvo

Facebook

Twitter