ESC 2019: Dve hudi kršitvi pravil?!

Čeprav je izgledalo, da bo letošnja evrovizijska popevka v Tel Avivu minila brez večjih škandalov, sta se vendarle zgodili dve kršitvi evrovizijskih pravil. Na eni strani je za neodobravanje v dvorani in novinarskem središču poskrbela islandska ekstravagantna zasedba Hatari, na drugi strani pa je olje na ogenj prilila še svetovna zvezdnica Madonna.

Madonnin nastop ocenjujejo kot vokalno zelo slab.Foto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike
Hatari s palestinsko zastavoFoto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike

Glede na to, da je evrovizijski izbor nepolitični dogodek, je največ prahu, kar se tekmovalcev tiče, dvignila Islandija. Njihova ekstravagantna zasedba Hatari je namreč med sporočanjem glasov mahala z zastavicami Palestine. Ne nazadnje pa je bila tu še posebna gostja, zvezdnica Madonna, ki je po mnenju mnogih odpela katastrofalno, dva njena plesalca pa sta med 30 let staro uspešnico Like A Prayer na hrbtu pokazala izraelsko ter palestinsko zastavo, ki jo je imel na hrbtu še en plesalec, in sicer med predstavitvijo njene nove pesmi Future.

Kakšno 'kazen' bo doletela Islandijo, zaradi mahanja z zastavicami Palestine, je še prerano govoriti. Kot so sporočilo iz zveze EBU se bo o morebitnih posledicah sestal izvršni svet zveze EBU, ki bo razpravljal o tem incidentu. Enako velja za nastop Madonne, predvsem za tisti del, kjer so se v finalu videle zastave na hrbtih plesalcev. No, na vajah ni bilo menda nič spornega, prav tako ni bilo nikjer zastav na hrbtu. Glede na to, da je tudi svetovna zvezdnica le dober dan pred finalom podpisala pogodbo, katera vsebina javnosti ni znana, je vprašanje, kako jo bodo 'kaznovali', če sploh ...

Eden izmed plesalcev je imel na hrbtu palestinsko zastavo.Foto: Eurovision.tv / Zajem zaslonske slike
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.8.2019

Ameriška produkcijska družba Netflix pripravlja flm o Evroviziji

17.8.2019

Češka prejela 152 pesmi za ESC 2020; izbor predidoma 25. januarja

4.8.2019

Zmagovalka Evrovizijskega zbora leta je Danska; Slovenija tretja

1.8.2019

ESC 2020: Kakšno areno ponuja Rotterdam, kakšen kongresni center ima Maastricht

27.7.2019

Pred vrati je izbor za evrovizijski zbor; Slovenija stavi na Jazzvo

Facebook

Twitter