ESC 2019: Albanija je izbrala kot prva; V Tel Aviv potuje Jonida Maliqi

Albanija je skozi finalni večer tradicionalnega festivala Festivali i Këngës izbrala novega predstavnika. To je postala Jonida Maliqi, ki bo v Tel Avivu zapela pesem Ktheju tokës (Return to the land). Albanija je tako znova prva evrovizijska država, ki je izbrala tako predstavnika kot tudi pesem, njihov festival pa tradicionalno poteka v tem času.

V Tel Aviv potuje Jonida Maliqi.Foto: Facebook Jonida Maliqi

Letošnji izbor Festivali i Këngës je bil razdeljene na tri večere, dva preizbora in veliki finale, kjer se je na koncu predstavilo 14 izvajalcev. Poleg zmagovalke Jonide so se predstavili še Imbro & Marko, Gjergj Leka, Elton Deda, Eranda Libohova, Eliza Hoxha, Orgesa Zaimi, Bojken Lako, Soni Malaj, Artemisa & Febi, Dilan Reka, Alar Band, Lidia Lufi in Klint Çollaku.

In kdo je zmagovalka Jonida Maliqi? Gre za pevko z edinstvenim glasom in nepogrešljivim stilom. Na odru tradicionalngea in priljubljenega festivala Festivali i Këngës je prvič stala pri trinajstih letih, in sicer leta 1995. Nato pa se je predstavila še kar nekaj krat, med drugim tudi leta 2004, ko je osvojila tretje mesto.  Letos je znova poizkusila in prepričala s pesmijo Ktheju tokës (Return to the land).

Končni razplet na izboru Festivali i Këngës.Foto: RTSH
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.3.2019

ESC 2019: Tako zveni nizozemska pesem, ki naj bi v Tel Avivu zmagala

17.3.2019

ESC 2019: Nepredvidljivi drugi predizbor in 18 različnih skladb

16.3.2019

ESC 2019: To so pesmi I. predizbora, ki konkurirajo naši skladbi

15.3.2019

ESC 2019: Kakšne pesmi ponujajo velikih pet ter gostitelj Izrael?

10.3.2019

ESC 2019: Vsi predstavniki izbrani; kaj napovedujejo prve stavnice?

Facebook

Twitter