Emo 2018 bo vodil Vid Valič

Na letošnji Emi, ki jo bo prvič vodil igralec in stand-up komik Vid Valič, se bo v soboto, 17. februarja, predstavilo 16 izvajalcev, ki se bodo borili za vstopnico v finale. Le osem najboljših, štiri po izboru žirije in štiri po izboru gledalcev in poslušalcev, pa se bodo predstavili tudi v finalnem večeru, ki bo na sporedu 24. februarja ...

Vid Valič se veseli novega izziva.Foto: Jernej Kokol

»Ema je tista 25-letna gospodična, ki jo vsak voditelj hoče povabit na ples. Vesel sem, da sem dobil to čast in komaj čakam, da se zavrtiva na malih in velikih ekranih. Bo pa zaradi moje prisotnosti tudi takoj jasno, kdo je najslabši pevec tam. Tako bomo morali izbrati samo še najboljšega,« pravi Vid Valič.

Vrstni red nastopov bo znan pred polfinalnim večerom. Vse skladbe na predizboru bodo izvedene v slovenskem jeziku, v finalu pa v jeziku, v katerem se izvajalci želijo predstaviti na Pesmi Evrovizije.

In kdaj bodo javnosti predstavljene pesmi? Vse tekmovalne pesmi lahko premierno poslušate na Valu 202, in sicer med 5. in 8. februarjem ob 14.40. Vsak dan bodo predstavili štiri pesmi, izvajalci pa bodo v kratkih intervjujih razkrili zgodbe o skladbah, ekipi in pričakovanjih pred Emo 2018.

Ob koncu še spomnimo, da se bo Slovenija predstavila v drugi polovici drugega polfinala, 10. maja 2018. Kot v preteklih letih bo končni vrstni red nastopov določen s strani organizatorja.

Foto: RTV Slovenija
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.2.2019

Slovenija izbira: Deset pesmi, dva superfinalista ter le en zmagovalec

16.1.2019

Ne zamudite! Pred Emo 2019 posebna oddaja Ema pred Emo

17.1.2019

Ema 2019: Kako bo potekalo glasovanje? Najprej stroka, nato ...

2.2.2019

Pesmi od Lumberjack, Okustični, Inmate, Zale & Gašperja in Raiven

2.2.2019

Ema 2019: To so pesmi od Kim, Renate, Renéja, Fed Horses in Ule

Facebook

Twitter