Ema Freš 2020, 9. glasbeni dvoboj: Zmaga za dvojec Marmoris

V zadnjem dvoboju (preden priložnost dobijo poraženci) so se pomerili dvojec Marmoris (Moj pristan) in Lana Hrvatin (Dream), ki se z glasbo ukvarja, tako rekoč odkar govori. Marmoris, ki je na koncu prepričal glasovalce, nima stalnih članov. Predstavlja priložnost mladim glasbenikom, da se v ustvarjalno navdihnjenem okolju izražajo umetniško.

Potek izbora Ema Freš

Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo nato glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico.

Sem Lana Hrvatin in prihajam iz Izole. Z glasbo se ukvarjam, tako rekoč odkar govorim. Uradno šolanje sem začela pri šestih letih v Glasbeni šoli Koper, kjer sem tudi končala nižjo glasbeno stopnjo smeri violina. Leta 2015 sem se začela ukvarjati s petjem pri Lei Sirk, pri njej sem se učila dve leti. Od takrat tudi redno nastopam. Z njo in Tomy deClerquom sem ustvarila svojo prvo pesem Stronger Than Ever, ki je zmagala na festivalu novih skladb FENS. Pred enim letom sem začela šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, smer džez petje, kamor še vedno hodim. Poleg šole pojem tudi v rokovski skupini Le fam, s katero sem letos osvojila vizionarja za najboljši vokal.

Foto: Timjan Ješelnik in osebni album

Komentatorji in glasovanje

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec, Maja Pinterič in Rebeka Tomc. Komentatorji nato vsak dan komentirajo dva tekmovalca, s tem da nimajo vpliva na glasovanje.

Glasovanje je potekalo med 10. in 20. uro, in sicer v spletni anketi, dnevnega zmagovalca pa je nato RTV Slovenija objavila preko družbenih omrežij.

Projekt Marmoris nima stalnih članov. Predstavlja priložnost mladim glasbenikom, da se v ustvarjalno navdihnjenem okolju umetniško izražajo. Vse to počnejo v družbi sovrstnikov s podobnimi željami. Prijavljena pesem je prva izmed prihodnjih komercialno objavljenih. Izvajata jo Matic Skok in Andraž Kos. Matic že od otroštva igra klavir, pozneje pa se je priučil igranja več glasbil, med katerimi daje največji poudarek kitari. Je tudi učenec šole petja. S pisanjem besedil se ukvarja dve leti, v osnovni šoli pa je s svojo klavirsko skladbo osvojil srebrno priznanje na glasbeni olimpijadi. Andraž je začel pisati besedila pred petimi leti. Svoja besedila je predstavljal na gimnaziji in fakulteti. Lani je začel pesmi objavljati tudi na spletu. Posnel je okoli deset pesmi, a nobena izmed njih ni bila komercialno predstavljena.

Dvojec Marmoris osvojil deveti glasbeni dvoboj.Foto: Timjan Ješelnik

Zmagovalec dneva je ... (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:15)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalec dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postal dvojec Marmoris, ki je stavil na pesem Moj pristan.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.12.2019

Pesem Evrovizije in Ema najbolj iskana dogodka leta 2019 na Googlu

10.12.2019

Finale Eme Freš se seli na televizijo; končno bomo slišali celotne pesmi

6.12.2019

Komentatorji so v drugo včasih s težkim srcem ocenjevali že ocenjeno

6.12.2019

Ema Freš 2020, 2. krog, drugi troboj: Zmaga za Astrid in Avant. ter Lano

6.12.2019

Izbrane pesmi za Emo 2020 bodo znane do 20. decembra 2019

Facebook

Twitter