EKSKLUZIVNI INTERVJU

Ema 2019: Očitno so si letošnji izbor zastavili drugače, meni Lumberjack

Na Emi 2019 se bo za evrovizijsko vstopnico borilo deset tekmovalcev, ki jih tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot tretja po vrsti je tu dolenjska rock'n'roll skupina Lumberjack. Zaupali so nam, da Evrovizije in Eme načeloma ne spremljajo aktivno, nikoli je niso. Kljub temu so se prijavili na slovenski izbor ... in bili celo sprejeti.

Ema: To so vsi letošnji izbranci - Kdo vse je izbiral pesmi? - Uspehi zmagovalcev Eme na ESC

Zaenkrat je bilo za dolenjsko zasedbo Lumberjack najbolj plodno leto 2018, ko so se pridružili glasbenikom pod okrilje založbe Nika, predstavili svoj prvi EP in nato še prvi album Brez nadzora brez morale.

Lumberjack je skupina petih mladih fantov, ki poosebljajo rokenrol. Njihovi spevni refreni in mladostna zagnanost so jih pripeljali na številne slovenske odre, med drugim tudi na festivale, kot so Gora rocka, Kolpa music festival, Trnfest, Rocktronica, Groš na ulici itd. Na radijskih postajah pa ste v zadnjih mesecih zagotovo lahko slišali tudi njihov zadnji singel z albuma, ki nosi naslov Kralj.

Lumberjack stavi na Emi 2019 na pesem Lepote dna.Foto: Urh Pirc

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za Emo 2019?
Odločitev strokovne žirije nas sprva je presenetila, kasneje, ko smo videli še druge morebitne predstavnike, pa smo dobili občutek, da so letošnjo Emo zastavili drugače kot leta prej. 

Kako bi se predstavili vsem tistim, ki vas še ne poznajo in morda celo dvomijo o vas?
Smo rock'n'roll skupina iz Dolenjske, katero sestavlja pet mladih in zelo energičnih fantov, ki drugega kot glasbe v svoje življenju skoraj da ne pozna. Najboljšo sliko o nas si lahko ustvarite z obiskom enega izmed koncertov ali s poslušanjem naše glasbe, katera odraža naše mišljenje in momentalno razpoloženje. Pristni smo v tem kar delamo.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca Eme 2019 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji v Tel Avivu 2019?
Iskreno nismo razmišljali o tem, ker na Emo ne gledamo kot na začrtan projekt, kateremu bi posvetili formulsko narejen 'zmagovalen' komad. Ustvarili smo nekaj svojega, bil je ujet trenutek v trenutku in nastala je pesem Lepote dna. Če bo Slovencem všeč do te mere, da nas pošljejo v Tel Aviv, bomo pa več kot srečni.

Če bi slučajno zmagali na Emi 2019, kaj lahko pričakujemo od vas v Tel Avivu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem največjem glasbenem odru?
Definitivno bi nastop izpeljali podobno kot ga bomo v Sloveniji. Ne glede na veličino in pomembnost odra bomo ohranili našo pristnost in iskrenost.

Kako bi opisali vašo pesem Lepote dna, ki jo boste predstavili na Emi 2019?

Pesem Lepote dna je narejena v našem rockovskem stilu, kitarski riff, 'catchy' refren in pa na koncu tokrat kratek 'disco part'. Besedilo si lahko vsak interpretira po svoje, v tem vidimo čar glasbe. Naj si ga razlaga vsak, kakor se ob poslušanju celote počuti.

Kaj bo vaš adut na odru Eme 2019?
Tudi o adutih in prednostih nismo razmišljali, ker se nismo poglobili v naše konkurente. Vsi nastopi bodo najvrjetneje izpeljani na visokem nivoju, vsak zase bo poseben in edinstven. Res pa je, da rock'n'roll skupine že nekaj časa ni bilo na Emi. zato zna biti zanimivo.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Obljubljamo dovršen, a vseeno sproščen in razgiban nastop, ostalo naj ostane skrivnost. Posebnih priprav nimamo, le malo več smo na RTV kot ponavadi. (smeh)

Koliko časa že, če sploh, spremljate Evrovizijo?
Evrovizije in Eme načeloma ne spremljamo aktivno, nikoli je nismo.

In za konec še ... katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je najbolj navdušil, če se seveda ozremo nazaj?
Slučajno smo ujeli evrovizijski nastop Verka Serduchka, Dancing Lasha Tumbai, ki se nam je zdel precej zanimiv. Kar se tiče slovenskih, pa nastop Darje Švajger, s pesmijo Prisluhni mi.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.4.2019

Intimno slovo Zale in Gašperja

11.4.2019

Vas zanima, kako zvenita Zala in Gašper v živo? Tu je njun nastop

10.4.2019

Zala in Gašper: Na evrovizijskem odru bova čisto sama in brez perja

30.3.2019

Poslušajte, kako zveni naša pesem Sebi v ukrajinskem jeziku

22.3.2019

Raiven poskrbela ne le za glasbeno, ampak tudi vizualno predstavo

Facebook

Twitter