EKSKLUZIVNI INTERVJU

Ema 2019: Kim Begovič pravi, da bo njen adut dobra in živahna pesem

Na Emi 2019 se bo za evrovizijsko vstopnico borilo deset tekmovalcev, ki jih tudi tokrat predstavljamo na Evrovizija.com. Kot sedma po vrsti je tu mlada štajerska pevka Kim Begovič, ki nam je zaupala, da bi zanjo, če bi seveda zmagala na Emi, nastop v Tel Avivu pomenil veliko čast in uresničitev sanj.

Ema: To so vsi letošnji izbranci - Kdo vse je izbiral pesmi? - Uspehi zmagovalcev Eme na ESC

Pesem ima mednarodno zgodbo

Skladba za Emo je nastala v sodelovanju med uspešnim avtorskim tandemom Maraaya in švedsko ekipo, ki jo sestavljajo producent in avtor Jimmy Jansson (ki je s petimi skladbami za priljubljeni Melodiefestival eden najuspešnejših švedskih producentov priljubljenega švedskega predizbora), izkušeni mednarodni avtor Samuel Waermö in Art Hunter iz ekipe Raay Music.

Pod imenom Kim se predstavlja osemnajstletna Kim Begovič, ki ima na glasbenem področju kljub svoji mladosti številne izkušnje. Velik poudarek namenja glasbenemu izobraževanju, najrazličnejšim tečajem tako pri nas, kot v tujini. Sodelovala je z enim najvidnejših »vocal coachev« svetovnega ranga, Joshujem Alamujem, se udeleževala »song-writing« natečajev na Berklee College-u, ter sodelovala v različnih glasbenih projektih. Posebej ponosna je, da je kot glasbenica in pevka sodelovala v slovenskem filmu Vloga za Emo, za katerega je posnela tri skladbe, med drugim tudi nosilno pesem filma. Na Emo 2019 se prijavlja s skladbo Rhythm back to you, ki je delo zanimive kombinacije avtorsko-producentske ekipe.

Kim obljublja dinamičen in predvsem energičen nastop.Foto: NEO Visuals

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za Emo 2019?
Zelo sem bila počaščena, da sem bila z mojo pesmijo izbrana na izboru za Emo 2019. To sem si zelo želela, zato sem upala na najboljše.

Kako bi se predstavili vsem tistim, ki vas še ne poznajo in morda celo dvomijo o vas?
Obožujem glasbo, življenje, humuristične in zanimive ljudi ter vse kar je povezano z dobro voljo. S tistimi, ki vame dvomijo pa se ne obremenjujem.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca Eme 2019 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji v Tel Avivu 2019?
Zato, ker je moja pesem zelo igriva, živahna in ritmična. Z njo se se lahko poistoveti veliko ljudi. V njo sem vložila veliko dela in truda. Če bi me doletela ta čast, da bi lahko zastopala Slovenijo na Evroviziji, bi se maksimalno potrudila, da bi bila čim boljša ambasadorka naši državi in da bi čim bolje oddelala svoj nastop.

Če bi slučajno zmagali na Emi 2019, kaj lahko pričakujemo od vas v Tel Avivu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem največjem glasbenem odru?
Zame bi nastop v Tel Avivu pomenil veliko čast in uresničitev mojih sanj. Predvsem pa veliko prelomnico v mojem življenju. To bi bila zame velika odskočna deska za mojo kariero v naprej. Obljubljam pa, da če bi zmagala na Emi, bi na na evrovizijskem nastopu dala od sebe vse in seveda čim bolje predstavljala nas Slovence.

Kim stavi na pesem Rythm back to you.Foto: Osebni album

Kako bi opisali vašo pesem Rythm back to you, ki jo boste predstavili na Emi 2019?

Rythm back to you govori o mladem dekletu, ki se išče v tem svetu in ne najde navdiha, vse dokler je ne prevzame ritem lepega, pozitivnega in živahnega življenja.

Kaj bo vaš adut na odru Eme 2019?
Mislim, da predvsem moja dobra pesem. Ostalo pa naj do nadaljnega ostane skrivnost.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Moj nastop bo dinamičen in predvsem energičen, kot je moja pesem. Na nastop se pripravljam na vajah pri Raayu in Marijetki.

Koliko časa že, če sploh, spremljate Evrovizijo?
Evrovizijo spremljam že od malega. Zame je to eden izmed največjih TV-dogodkov.

In za konec še ... katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je najbolj navdušil, če se seveda ozremo nazaj?
S svojo pesmijo sta me zelo navdušila Raay in Marijetka, saj sta dokazala, da sta v ponos Sloveniji. Zelo všeč pa mi je bil tudi nastop Maje Keuc, ki je res izjemna.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

1.8.2019

EMA 2020 bo ... in to v dveh dejanjih, najprej EMA FREŠ, nato EMA 2020

7.6.2019

ZalaGasper z novo pesmijo Come to me ciljata na tuje glasbene trge

20.5.2019

Poglejte, koliko Slovencev si je ogledalo naš evrovizijski nastop

19.5.2019

Zala in Gašper po finalu presrečna in nasmejana kot že dolgo ne; poglejte!

16.5.2019

Zala in Gašper po prvem predizboru: Nočeva, da naju napačno razumete

Facebook

Twitter