Ema 2018: To je srečnih šestnajst

Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper, Tanja Ribič - to so izvajalci, ki se bodo februarja pomerili na predizboru EMA 2018 v studiu 1 TV Slovenija.

EMA 2018: Na razpis prispelo 108 skladb - Kdo bo sestavljal komisijo - Kdo je krojil usodo Eme

Štiričlanska strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2011 Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in kitarist, avtor glasbe Tadej Košir, je med 108 prijavami izbrala šestnajst pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na predizboru EMA 2018.

Srečnih šestnajst

Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper, Tanja Ribič - to so izvajalci, ki se bodo februarja pomerili na predizboru EMA 2018 v studiu 1 TV Slovenija.

Predizbor in finalni izbor bosta februarja 2018. Gledalci in poslušalci bodo ob žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 63. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2018. V predizboru se bo predstavilo šestnajst pesmi. Osem se jih bo uvrstilo v finalni večer. Štiri najboljše po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in štiri najboljše po mnenju žirije. V finalnem izboru bomo torej slišali osem najboljših. O zmagovalcu bo odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Izvajalec(Delovni) naslov pesmi
1.AnabelPozitiva
2.BQLPtica
3.Gregor RavnikZdaj je čas
4.Ina ShaiV nebo
5.IndigoVesna
6.KiNG FOOŽive sanje
7.Lara KadisZdaj sem tu
8.Lea SirkCirque
9.ManuEllaDan potem
10.Marina MartenssonBlizu
11.MilaSvoboda
12.Nika ZorjanUspavanka
13.Nuška DraščekNe zapusti me zdaj
14.OrterTisoč let
15.ProperUkraden cvet
16.Tanja RibičLjudje
Na Emo se vrača ManuElla.Foto: Alesh Maatko

O Emi 2018 je sicer precej skrivnostno v oddaji Dobro jutro spregovoril tudi Mario Galunič. Odgovorni urednik razvedrilnega programa je med drugim v grobem opisal sam potek izbora, ki se bo tokrat zgodil v dveh večerih. "Od šestnajstih skladb jih deset prepevajo ženske, tu so še štiri skupine in dva moška izvajalca ... Naj še omenim, da jih je osem že nastopilo na Emi, osem pa je novincev," je med drugim povedal Mario, kaj več pa v jutranji oddaji ni razkril, niti kdaj bo izbor in kdo ga bo vodil.

Ob tem še spomnimo, da je programski svet RTV Slovenija na svoji 33. redni seji 22. maja potrdil predlagano jezikovno rešitev, po kateri bodo na domačem predizboru Ema 2018 morali vsi nastopajoči svojo skladbo zapeti v slovenskem jeziku oziroma jezikih avtohtonih narodnih skupnosti. Ta pogoj je bil tudi del razpisa. Glede uporabe jezika na Pesmi Evrovizije 2018 pa obstaja možnost, da se pesem zapoje tudi v angleščini, odvisno od medsebojnega dogovora ...

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

7.6.2019

ZalaGasper z novo pesmijo Come to me ciljata na tuje glasbene trge

20.5.2019

Poglejte, koliko Slovencev si je ogledalo naš evrovizijski nastop

19.5.2019

Zala in Gašper po finalu presrečna in nasmejana kot že dolgo ne; poglejte!

16.5.2019

Zala in Gašper po prvem predizboru: Nočeva, da naju napačno razumete

15.5.2019

Tel Aviv 2019: Kaj sta po razglasitvi rezultatov povedala Zala in Gašper?

Facebook

Twitter