Ema 2018: Imamo osem finalistov, dobili bomo enega zmagovalca

24. februar si bo za vedno zapomnil eden izmed osmih finalistov Eme 2018, ki je imel 17. februarja v predizboru toliko sreče, da je uspel najprej prepričati ljudstvo in še strokovno komisijo. Za novo letalsko in evrovizijsko vozovnico za Lizbono se bodo borili Lea Sirk, Indigo, Ina Shai, BQL, Marina Martensson, Lara Kadis, Proper ter Nuška Drašček.

Raiven in Vid ValičFoto: SOJ RTV SLO/Jernej Kokol

Poleg že omenjenih finalistov (Lea Sirk, Indigo, Ina Shai, BQL, Marina Martensson, Lara Kadis, Proper in Nuška Drašček) se v finalu, kot obljubljajo na RTV Slovenija, obeta še nekaj presenečenj. Vidu Valiču se bo v vlogi sovoditeljice pridružila Raiven, ki je ob tej priložnosti poskrbela za posebno pričesko: "Že od nekaj časa sem se želela pobarvati na pol pol. Glede na to, da je zdaj že kar nekaj slovenskih pevk pobarvanih na roza, sem se odločila, da zdaj naredim to spremembo. Sicer pa imam pol pričeske roza in pol violične, in ne črne, kot mnogi mislijo." Kaj pa mlada pevka in harfistka meni o vodenju Eme? "Ema 2018 je zame največji izziv do zdaj, ker bom imela vlogo, ki jo bom opravljala prvič. Tega se zelo veselim in sem počaščena, da mi bo omogočena tudi ta izkušnja. Ni prireditve v Sloveniji, ki bi si jo bolj želela voditi kot Emo," je povedal Raiven, Vida Valič pa je nato dodal: "Zelo se veselim finala. To je definitivno še ena zareza v mojem življenjskem pasu, ki jo hočem imeti. Jaz bom garal, da bo vse teklo tako, kot mora. Raiven pa je tudi dovolj neustrašna, da se bo znala spoprijeti s to nalogo."

To so finalisti izbora Ema 2018 ...Foto: SOJ RTV SLO/Janu Ugrin
Lani je slavil Omar Naber.Foto: Alesh Maatko

In kaj lahko pričakujem v šov programu, ki je ponavadi večkrat bolj zanimiv kot same tekmovalne pesmi? Oder bodo zavzeli še trije odlični glasbeniki, in sicer Omar Naber, zmagovalec izbora Ema 2017. Maja Keuc, ki je evrovizijske navdušence navdušila s skladbo No One (Düsseldorf 2011), bo tokrat premiereno predstavila svoj novi singel, Raiven pa bo zapela tri skladbe, in sicer nas bo spomnila na svoji skladbi z izbora Ema 2016 in 2017, nastop pa bo začinila s čisto svežo skladbo.

IzvajalecPesemGlasbaBesediloAranžma
1. Lea SirkHvala, ne!Lea Sirk,
Tomy DeClerque
Lea Sirk,
Anej Sirk
Tomy DeClerque,
Lea Sirk
2. IndigoVesnaAnja Pavlin,
Anže Čuček,
Maj Valerij
Anja PavlinPeter Penko
3. Ina ShaiGlowMartina Šraj,
Hans Kristjan Aljas
Martina ŠrajHans Kristjan Aljas,
Millo
4. BQLPromiseMaraayaCharlie Mason,
Anej Piletič
Maraaya
5. Marina MartennsonBlizuMiha KorenVanja PapežMiha Koren,
Denis Horvat,
Miha Koretič,
David Morgan
6. Lara KadisZdaj sem tuLara KadisLara KadisMartin Štibernik
7. ProperUkraden cvetNejc PodobnikNejc PodobnikTine Lustek,
Nejc Podobnik
8. Nuška DraščekNe zapusti me zdajAleš KlinarAnja KlinarMiha Gorše

Razmerje ocen oziroma točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50:50, enako kot je na Evroviziji. Skladba, ki bo imela najvišji končni seštevek točk vseh strokovnih žirij in točk telefonskega glasovanja, pa bo zmagovalka Eme 2018.

O zmagovalcu bodo odločali gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem ter strokovnjaki, ki bodo razdeljeni na šest različnih strokovnih žirij. Sestavljali jih bodo glasbeni izvajalci (pevci) ter glasbeni ustvarjalci (avtorji skladb). Tu bo radijska žirija (uredniki, novinarji, voditelji) in televizijska žirija (uredniki, voditelji, režiserji, koreografi, oblikovalci celostne podobe). In ne nazadnje je/bo tu še žirija ljubiteljev evrovizijske popevke ter mednarodna žirija.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.12.2018

Kdo komu laže, da ga Ema in Pesem Evrovizije ne zanimata?!

12.12.2018

Koliko pesmi bo prispelo za Emo? 100, morda še več ali pa celo manj

5.12.2018

Eve Boto na Emi 2019 ne bo, a to ne pomeni, da je Evroviziji rekla ne!

2.12.2018

BQL bosta preskočila Emo 2019; to je skladba, ustvarjena za Evrovizijo

13.11.2018

To je 'recept za lajf' naše Lee Sirk

Facebook

Twitter