Ema 2018 v studiu brez gledalcev in še brez projekcij ter brez LED enot

Če smo bili po odmevni Emi 2017, ki se je pompozno zgodila na Gospodarskem razstavišču, optimistični, da bo tudi letos tako, smo se zmotili. Ema 2018 se znova vrača v studio 1 Televizije Slovenija, kjer pa na žalost, ogled za gledalce, ne bo mogoč. Po neuradnih informacijah naj bi se Ema 2018 zgodila 24. februarja, teden dni prej pa še predizbor.

EMA 2018: Kdo je kdaj na Emi pred Emo - Kdo bo sestavljal komisijo - Kdo je krojil usodo Eme

Kako bo potekala Ema 2018?

V predizboru se bo predstavilo 16 pesmi. Osem se jih bo uvrstilo v finalni večer – štiri najboljše po mnenju ljudstva in štiri najboljše po mnenju žirije. V finalnem večeru bomo slišali osem najboljših skladb. O zmagovalcu bo odločalo šest  različnih žirij ter ljudstvo.

Zaradi številnih vaših vprašanj glede Eme 2018 se je naša ekipa obrnila na RTV Slovenija, kjer pa so nam le na kratko odgovorili, da bodo odgovore – med drugim smo jih vprašali, kdaj bodo znani uradni naslovi in predstavitve skladb, kdaj bo znano, kako so se glasbeniki odločili, da prepevajo v finalu (v slovenščini ali angleščini), če se seveda uvrstijo dalje ter kdaj bo Ema – posredovali, ko bodo na voljo. Kot kaže se pri nas tradicija skrivalnic glede Eme nadaljuje, kljub temu, da so ostale evropske televizije glede nacionalnih izborov precej bolj odprte.

Pompozna scenografija iz leta 2017 je za Emo je le še zgodovina.Foto: Alesh Maatko

Skromna scenografija?

Neuradno se govori, da naj bi bila letošnja scenografija v studiu 1 nacionalne televizije takšna, na kateri naj ne bi bilo aktualnih projekcij oziroma priljubljenih LED zaslonov. Oder naj bi bil velik osem krat osem metrov, nastopajoči pa so menda precej omejeni glede uporabe svojih rekvizitov ...

Spomnimo. Zaenkrat je znano, da se bodo na Emi 2018 predstavili: Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper in Tanja Ribič. Sicer so znani tudi njihovi naslovi skladb, ki so še 'delovni'. Kljub temu so nekateri izmed izbranih na družbenih omrežjih ter v predstavitvah že namignili oziroma razkrili uradne ter angleške naslove svoje pesmi. Namreč v predizboru morajo biti vse pesmi zapete v našem, slovenskem jeziku, v finalu Eme 2018 pa je izbira jezika svobodna ...

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.2.2019

Slovenija izbira: Deset pesmi, dva superfinalista ter le en zmagovalec

16.1.2019

Ne zamudite! Pred Emo 2019 posebna oddaja Ema pred Emo

17.1.2019

Ema 2019: Kako bo potekalo glasovanje? Najprej stroka, nato ...

2.2.2019

Pesmi od Lumberjack, Okustični, Inmate, Zale & Gašperja in Raiven

2.2.2019

Ema 2019: To so pesmi od Kim, Renate, Renéja, Fed Horses in Ule

Facebook

Twitter