Ema 2017: Ne bo manjkala niti Zala

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. Kot osma kandidatka je tu še Zala Đurić Ribič.

Zala se je po končani osnovni šoli vpisala na Gimnazijio Poljane, kjer se urila znanje tujih jezikov. Poleg slovenščine, srbohrvaščine in angleščine. Govori tudi italijansko in francosko.

Zala je bila rojena septembra leta 1996, v Ljubljani, nekdanji evrovizijski predstavnici Tanji Ribič in Branku Đuriču. Že kot majhna se je udejstvovala raznoraznih projektov svojih staršev, zato je zelo zgodaj ugotovila kaj jo osmisljuje. Glasba in film. Z vstopom v osnovno šolo je začela obiskovati ure baleta in ritmične gimnastike. Slednja je ostala ena od Zalinih prepoznavnosti, saj obožuje, glasbo in gib.

Zala Đurić RibičFoto: Sebastjan Jarc

Pri petih letih je nastopala v filmu Kajmak in marmelada, čez nekaj let v seriji Naša mala Klinika, v filmu Traktor, ljubezen in rock ‘n’ oll, ter v mnogih reklamah in predstavah, kot sta Antigona in mjuzikel Mamma Mia. Pri desetih letih je prvič posodila glas glavni junakinji v Disneyevem animiranem filmu Bolt. Sledile so glavne vloge v filmih Hotel Transilvanija, Princeska in žabec ter v Levji Kralj, kjer se je kot trinajstletna deklica preizkusila tudi v petju.

Zala je od male šole hodila k pevskem zboru, skozi leta pa je strast postajala vse večja. V najstniških letih se je spoprijatelila s pevko Bojano Glatz, ki jo je kasneje učila petja. Medtem pa je pričela s skladanjem.

Pevske vaje je začela obiskovati še bolj intenzivno pri glasbenici Nini Strnad. S pomočjo Magnifica pa je posnela drug singel z naslovom Lubi. Temu je sledila skladba Kakav in nato Maj, v produkciji Krešimira Tomca in Luke Ipavca.

Pri šestnajstih je posnela svojo prvo pesem katere melodijo je napisal oče, aranžma pa je naredil Iztok Turk. S pomočjo prijateljev je posnela tudi videospot.

Po zaključku gimnazije se je preselila v New York, kjer študira igralstvo na šoli HB studio. Tam je začela še bolj aktivno pisati pesmi. Njena zadnja skladba Lalalatino je bila napisana prav na ulici betonske jungle.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

25.4.2018

Poglejte, komu je za snemanje spota Hvala, ne! uspelo prepričati Leo Sirk

25.4.2018

Vse bo tako, kot mora biti, pravi Lea Sirk, ki je že v nizkem startu

24.4.2018

Točke glasovanja slovenske žirije bo v Lizbono sporočila Maja Keuc

6.4.2018

Lea Sirk se ne boji nastopa, kljub temu, da ji pripisujejo zadnje mesto

29.3.2018

Postanite del evrovizijske zgodbe in posnemite spot za našo skladbo

Facebook

Twitter