Ema 2017: Na kaj stavi Tosca Beat?

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. V prvem predizboru bo zapela zasedba Tosca Beat.

Tosca BeatFoto: Anže Vrabl

Izjemni ženski operni vokali s sodelujočimi klasiki predstavljajo svež veter na glasbenih odrih doma in tujini. Navdih črpajo iz klasike in modernih, urbanih trendov. Kot postajajo na videz nezdružljiva sodelovanja umetnikov stalnica v glasbenem prostoru, je tudi stigmatizirana podoba klasično izobraženih glasbenikov danes le še preteklost.

Slovenska glasbena skupina Tosca Beat, ki deluje od leta 2015, v svojem ustvarjanju združuje navidez nezdružljivo - modernejšo glasbo, urbane trende in elektronske ritme s klasičnim pristopom in opernim petjem.

Tri mlade akademske operne pevke Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, violinist Luka Beljan, čelist Žan Beljan ter pianistka Kristina Golob, povezujejo in združujejo različne mlade ustvarjalce, glasbenike in umetnike z željo po skupnem kreativnem ustvarjanju.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.4.2019

Intimno slovo Zale in Gašperja

11.4.2019

Vas zanima, kako zvenita Zala in Gašper v živo? Tu je njun nastop

10.4.2019

Zala in Gašper: Na evrovizijskem odru bova čisto sama in brez perja

30.3.2019

Poslušajte, kako zveni naša pesem Sebi v ukrajinskem jeziku

22.3.2019

Raiven poskrbela ne le za glasbeno, ampak tudi vizualno predstavo

Facebook

Twitter