Ema 2017: Na kaj stavi Tosca Beat?

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. V prvem predizboru bo zapela zasedba Tosca Beat.

Tosca BeatFoto: Anže Vrabl

Izjemni ženski operni vokali s sodelujočimi klasiki predstavljajo svež veter na glasbenih odrih doma in tujini. Navdih črpajo iz klasike in modernih, urbanih trendov. Kot postajajo na videz nezdružljiva sodelovanja umetnikov stalnica v glasbenem prostoru, je tudi stigmatizirana podoba klasično izobraženih glasbenikov danes le še preteklost.

Slovenska glasbena skupina Tosca Beat, ki deluje od leta 2015, v svojem ustvarjanju združuje navidez nezdružljivo - modernejšo glasbo, urbane trende in elektronske ritme s klasičnim pristopom in opernim petjem.

Tri mlade akademske operne pevke Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, violinist Luka Beljan, čelist Žan Beljan ter pianistka Kristina Golob, povezujejo in združujejo različne mlade ustvarjalce, glasbenike in umetnike z željo po skupnem kreativnem ustvarjanju.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.9.2019

Baje so izvajalci in pesmi za Emo freš super, pravijo na RTV Slovenija

22.9.2019

Razpis za Ema freš 2020 zaključen, uveljavljeni izvajalci pa imajo še čas

29.8.2019

Zala in Gašper se vse bolj spogledujeta s tujimi glasbenimi odri

1.8.2019

EMA 2020 bo ... in to v dveh dejanjih, najprej EMA FREŠ, nato EMA 2020

7.6.2019

ZalaGasper z novo pesmijo Come to me ciljata na tuje glasbene trge

Facebook

Twitter