Ema 2017: Na kaj stavi Tosca Beat?

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. V prvem predizboru bo zapela zasedba Tosca Beat.

Tosca BeatFoto: Anže Vrabl

Izjemni ženski operni vokali s sodelujočimi klasiki predstavljajo svež veter na glasbenih odrih doma in tujini. Navdih črpajo iz klasike in modernih, urbanih trendov. Kot postajajo na videz nezdružljiva sodelovanja umetnikov stalnica v glasbenem prostoru, je tudi stigmatizirana podoba klasično izobraženih glasbenikov danes le še preteklost.

Slovenska glasbena skupina Tosca Beat, ki deluje od leta 2015, v svojem ustvarjanju združuje navidez nezdružljivo - modernejšo glasbo, urbane trende in elektronske ritme s klasičnim pristopom in opernim petjem.

Tri mlade akademske operne pevke Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, violinist Luka Beljan, čelist Žan Beljan ter pianistka Kristina Golob, povezujejo in združujejo različne mlade ustvarjalce, glasbenike in umetnike z željo po skupnem kreativnem ustvarjanju.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

7.6.2019

ZalaGasper z novo pesmijo Come to me ciljata na tuje glasbene trge

20.5.2019

Poglejte, koliko Slovencev si je ogledalo naš evrovizijski nastop

19.5.2019

Zala in Gašper po finalu presrečna in nasmejana kot že dolgo ne; poglejte!

16.5.2019

Zala in Gašper po prvem predizboru: Nočeva, da naju napačno razumete

15.5.2019

Tel Aviv 2019: Kaj sta po razglasitvi rezultatov povedala Zala in Gašper?

Facebook

Twitter