Ema 2017: Na kaj stavi Tosca Beat?

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. V prvem predizboru bo zapela zasedba Tosca Beat.

Tosca BeatFoto: Anže Vrabl

Izjemni ženski operni vokali s sodelujočimi klasiki predstavljajo svež veter na glasbenih odrih doma in tujini. Navdih črpajo iz klasike in modernih, urbanih trendov. Kot postajajo na videz nezdružljiva sodelovanja umetnikov stalnica v glasbenem prostoru, je tudi stigmatizirana podoba klasično izobraženih glasbenikov danes le še preteklost.

Slovenska glasbena skupina Tosca Beat, ki deluje od leta 2015, v svojem ustvarjanju združuje navidez nezdružljivo - modernejšo glasbo, urbane trende in elektronske ritme s klasičnim pristopom in opernim petjem.

Tri mlade akademske operne pevke Zala Hodnik, Urška Kastelic in Eva Pavli, violinist Luka Beljan, čelist Žan Beljan ter pianistka Kristina Golob, povezujejo in združujejo različne mlade ustvarjalce, glasbenike in umetnike z željo po skupnem kreativnem ustvarjanju.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.2.2019

Zmagovalna pesem Eme 2019, Sebi, že dobila svežo videozgodbo

20.2.2019

Vse to se je dogajalo v zaodrju in v zakulisju, kjer kamer skoraj ni bilo!

19.2.2019

Ajda Smrekar o Emi po Emi

19.2.2019

René strnil občutke po Emi 2019: Upam, da bo šlo sedaj samo še višje

18.2.2019

Drugouvrščena Raiven je svoje razmišljanje o Emi strnila v izjavi

Facebook

Twitter