Nizozemska začela priprave na ESC 2020; Duncana pa že čaka turneja

Čeprav je od evrovizijske zmage Nizozemske, ki je na ta triumfalni trenutek čakala dolgih 44 let, minilo le slabih deset dni, se gostiteljica Pesmi Evrovizije 2020 že pripravlja na 65. glasbeno tekmovanje. Še več, več kot osem nizozemskih mest je že izrazilo željo, da bi radi gostili to največje glasbeno tekmovanje, ki bo prihodnje leto v maju.

Duncan LaurenceFoto: Andres Putting

Nizozemska nacionalna televizija bo v naslednjih dneh objavila pogoje, ki jih mora izpolnjevati mesto, ki želi gostiti Pesem Evrovizije. Nato bodo sledile prijave, zatem pa bodo izbrali mesto, ki bo gostilo 65. evrovizijski izbor, ki bo verjetno potekal 16. maja 2020. Datum uradno še ni potrjen! Glede mest se največkrat omenja Amsterdam, Rotterdam in Haag. Slednjiima verjetno najmanj možnosti, predvsem zaradi tega, ker ima premajhno dvorano (le za 5.000 obiskovalcev). Precej večji možnosti imata Amsterdam (Arena Ziggo Dome sprejme do 17.000 obiskovalcev) ter Rotterdam (Ahoy Arena sprejme do 15.000 obiskovalcev). Seveda pa so tu še ostale kapacitete, ki jih mora ponuditi mesto (novinarsko središče, EuroClub, urejene povazeve, varnost, ipd.)

Duncan Laurence je velik zmagovalec Pesmi Evrovizije 2019.Foto: Andres Putting

Zmagovalna pesem Arcade je medtem že najbolj predvajana skladba na Nizozemskem, saj praktično osvaja prav vse lestvice. Številke namreč presegajo milijon predvajanj na dan, kar je izjemen rezultat.

Medtem, ko Nizozemska gradi temelje za ESC 2020, pa se evrovizijski zmagovalec Duncan Laurence že pripravlja na turnejo, ki bo dosegla vrhunec konec letošnjega leta. Simpatični glasbenik bo tako obiskal Belgijo, Veliko Britanijo, Nemčijo, Dansko, Švedsko in še katero izmed evropskih držav. Seveda pa bo največji koncert v Areni Ziggo Dom, kjer bi lahko bil ESC 2020.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.8.2019

Ameriška produkcijska družba Netflix pripravlja flm o Evroviziji

17.8.2019

Češka prejela 152 pesmi za ESC 2020; izbor predidoma 25. januarja

4.8.2019

Zmagovalka Evrovizijskega zbora leta je Danska; Slovenija tretja

1.8.2019

ESC 2020: Kakšno areno ponuja Rotterdam, kakšen kongresni center ima Maastricht

27.7.2019

Pred vrati je izbor za evrovizijski zbor; Slovenija stavi na Jazzvo

Facebook

Twitter