Dunajski dečki zapeli s Heleno Blagne še v slovenščini

Najmlajši dunajski ambasadorji, Dunajski dečki, so prvič stopili na oder Gallusove dvorane Cankarjevega doma in znova navdušili slovensko občinstvo. Na slovenski oder so tudi tokrat povabili Heleno Blagne, program pa je zajemal tako klasična kot popularna in ljudska dela z vsega sveta.

Mladi pevci so znova navdušili slovensko publiko.Foto: Žiga Intihar/Eurocomm PR

Skoraj nezemeljski glasovi dečkov, starih od deset do štirinajst let, so napolnili Gallusovo dvorano in gledalci so se lahko prepričali, zakaj Dunajski dečki sodijo med najpopularnejše zbore z več kot poltisočletno tradicijo.

Po šestih letih znova skupaj

Helena Blagne je z Dunajskimi dečki prvič nastopila leta 2011, in sicer na njenem odmevnem in samostojnem koncertu v razprodanih ljubljanskih Stožicah (glej video spodaj).

Na začetku koncerta so dela Purcella, Mozarta, Mendelssohna in moderno delo Ola Gjeila dečki odpeli ob klavirski spremljavi zborovodje Oliverja Stecha, pri popularnih uspešnicah Singing in the Rain, Sister Act in slovenski skladbi Moj dom pa se jim je na odru pridružila tudi Helena Blagne. Nekaj verzov skladbe Moj dom so Dunajski dečki odpeli tudi v slovenskem jeziku. Sledile so bolgarske, venezuelske, kubanske, mehiške in avstrijske ljudske pesmi ter seveda Straussova dela.

Dunajski dečki in Helena BlagneFoto: Žiga Intihar/Eurocomm PR

Čudovit koncert

Za nami je čudovit koncert v Ljubljani, v prekrasni Gallusovi dvorani. Nastopili smo pred številčnim občinstvom, ki je ob koncertu uživalo, mi pa smo z veseljem oder ponovno delili s Heleno Blagne. Dan po koncertu se veselimo ogleda vaše lepe prestolnice in igranja nogometa.

Zborovodja Oliver Stech

Dunajski dečki med šolanjem namreč spoznavajo izredno raznolikost glasbenih zvrsti, čeprav v ospredju ostaja klasična glasba.

Danes celoten deški zbor šteje več kot sto pevcev iz tridesetih držav, ki so razdeljeni v štiri zbore. Slovenijo je tokrat obiskal Schubertov zbor. Vsako leto imajo približno tristo koncertov pred skoraj pol milijona ljudmi. Vsaka skupina od devet do enajst tednov v šolskem letu preživi na turnejah. Obiščejo skoraj vse evropske države, prav tako gostujejo v Aziji, Avstraliji in po celotni Ameriki.

Helena Blagne je zapela z Dunajskimi dečki.Foto: Žiga Intihar/Eurocomm PR
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

7.4.2018

Kaj ponuja naš band Lusterdam, ki ga sestavljajo sami filmarji?

7.4.2018

Primorski glasbenik Rudi Bučar se sprašuje, Kemu si dala rožice?

7.4.2018

Od vsakega kamenčka je odvisna končna slika celote, pravi Muff

Facebook

Twitter