DSZG Popevka: Lea Bartha od muzikala Mamma Mia do popevke

Na festivalu DSZG se bo v drugem večeru, ki so ga poimenovali Popevka, predstavilo deset izvajalcev, ki vam jih predstavljamo na Evrovizija.com. Druga po vrsti je 29-letna pevka Lea Bartha, ki zadnje čase navdušuje v slovenski različici muzikala Mamma Mia! ...

Lea Bartha se bo predstavila s pesmijo Razširjam roke.Foto: Osebni album

Leta 2005 je oblikovala vokalno skupino Mladi Bežigrad, v kateri je nastopila kot pevka, vodja, avtorica in aranžerka. Od leta 2011 dalje je umetniški vodja in pevka skupine LBQ, ki je usmerjena v plesno glasbo in jazz. Od leta 2013 dalje je prvi sopran in korepetitorka v skupini XXL VOCAL GROUP Tomaž Kozlevčar. Od leta 2014 dalje pevka in umetniški vodja vokalne skupine VOC8, vokalnega ženskega okteta, ki se ukvarja s pop, jazz, soul in gospel zvrstmi. Leta 2015 je bila v slovenski različici muzikala Mamma Mia! izbrana za eno izmed glavnih vlog (hčerka Sophie).

Kot maturantka jazz petja je Lea Bartha utrdila svojo glasbeno pot, ki jo je pri rosnih letih začela z učenjem flavte. Svoje glasbeno znanje še dopolnjuje z magistrskim študijem muzikologije na FF. Večkrat je bila štipendirana s strani Music Theater Bavaria za enomesečne seminarje v Nemčiji iz teatrske glasbe, na katerih je redno nastopala tako s klasičnim repertoarjem kot tudi muzikalnim.

Veliko je sodelovala pri projektih svoje profesorice, Nade Žgur, vezanih na jazz, gospel in sodobno duhovno glasbo. Na odru je stala z znamenitim Bobbyjem McFerrinom (2004), sodeluje na vseh projektih zbora Alfa in Omega, prav tako je stalna članica manjše vokalno instrumentalne zasedbe Alfa in Omega, s katero je tudi posnela zgoščenko. Sinhronizirala je mnogo pesmi za risane filme na RTV Slovenija.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK

Sorodne novice

18.6.2019

Skozi MMS 2019 nas bosta popeljali Lorella Flego in Bernarda Žarn

11.6.2019

Kdo vse bo nastopil na Poletni noči, ki je letos posvečena Marjani Deržaj

14.5.2019

MMS: Tekmovalci izžrebali vrstni red; Portorož pripravljen!

3.5.2019

Znane finalistke Slovenske note '19

25.4.2019

MMS 2019: To so srečni izbranci novih poletnih in morskih melodij

Facebook

Twitter