Dora 2019: Roko Blažević bo za Hrvaško prepeval The Dream

Tudi hrvaška Dora se je vrnila na tisti kraj, kjer se je leta 1993 vse skupaj začelo. V Opatijo, kjer je bil izmed 16 kandidatov še najbolj prepričljiv Roko Blažević, ki je s skladbo The Dream prepričal tako stroko kot ljudstvo, saj so mu namenili največ točk (24). Drugo mesto je osvojila Lorena (18 točk), tretji pa je bil Luka Nižetić (13 točk).

Roko Blažević, zmagovalec Dore 2019.Foto: Eurosong.hr

Hrvaška je svojega novega evrovizijskega predstavnika izbrala na način, kot ga poznamo na Pesmi Evrovizije, torej 50 % glasov so prispevali strokovnjaki, preostalih 50 % glasov pa je dodalo ljudstvo. Za zmago se je tokrat borilo 16 tekmovalcev: Bojan Jambrošić in Danijela Pintarić – Vrijeme predaje, Jelena Bosančić – Tell Me, Kim Verson – Nisam to što žele, Jure Brkljača – Ne postojim kad nisi tu, Beta Sudar – Don’t Give Up, Lea Mijatović – Tebi pripadam, Gelato Sisters – Back To That Swing, Luka Nižetić – Brutalero, Elis Lovrić – All I Really Want, Domenica – Indigo, Roko – The Dream, Ema Gagro – Redemption, Lidija Bačić Lille – Tek je počelo, Lorena Bućan – Tower of Babylon, Bernarda Bruno – I Believe In True Love ter Manntra – In The Shadow. Na koncu je bil najbolj prepričljiv Roko, ki je osvojil tako ljudstvo kot žirijo.

V šov programu so tokrat nastopili Franka, ki je otvorila Doro. Tu pa  so bili še Mia Negovetić, Dino Jelusić, Sudar Percussion in Vanna. Sam izbor pa so v Opatiji vodili Iva Šulentić, Mirko Fodor in Jelena Glišić.

Roko Blažević je prepričal s pesmijo The Dream (avtor J. Houdek).Foto: Eurosong.hr
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

10.11.2019

Zmagovalec Duncan Laurence z novo skladbo Love don’t hate it

10.11.2019

Črnogorske težave preprečujejo nastop na ESC 2020 v Rotterdamu

1.11.2019

Oktobrski TOP 10: Še vedno kraljuje Netta, vrnil pa se je Sergey Lazarev

1.11.2019

Hrvaška do novega predstavnika preko preverjene formule, Dore 2020

31.10.2019

Pred vrati je Otroška Evrovizija 2019; na kakšne pesmi stavijo tekmovalci

Facebook

Twitter