REPORTAŽA

Denis Trap osvojil Slovensko noto; festival, ki daje priložnost mladim

V dvorani Delavskega doma Hrastnik se je odvilo težko pričakovano finale mladega festivala Slovenska nota, ki poteka v organizaciji Mladinskega centra Hrastnik. V sklepnem dejanju se je predstavilo deset mladih grl, med njimi devet deklet in en fant. In ravno ta mladenič, Denis Trap, je na koncu prepričal tako stroko kot ljudstvo ... in zmagal.

Najbolj napet trenutek festivala Slovenska nota, razglasitev rezultatov ...Foto: Alesh Maatko

In katere pesmi so prepevali mladi glasbeniki? Nina Šentjurc - Lep poletni dan (orig. Karmen Stavec), Nuša Dekleva - Vrhovi (orig. Neisha), Ajda Grabnar - Peron 9 (orig. Papir), Natalija Cerar - Črta (orig. Slavko Ivančič), Ninnay - Naj mi dež napolni dlan (orig. Nuša Derenda), Nuša Sirk - Nasmeh življenja (orig. Nika Zorjan), Zarja Robar - Ne kliči me (orig. Nuša Derenda), Gaja Kolenc - Le ti to znaš (orig. Sara Lamprečnik), Laura Menard - Do kosti (orig. Tabu) in Denis Trap - Julija (orig. Aleksander Mežek).

Vsak izmed desetih finalistov Slovenske note 2019 – Laura Menard (23 let, Logatec), Denis Trap (17 let, Skorno pri Šoštanju), Nina Šentjurc (18 let, Slivnica pri Celju), Ajda Grabnar (19 let, Trbovlje), Gaja Kolenc (18 let, Hrastnik), Natalija Cerar (17 let, Lukovica pri Kamniku), Ninnay (26 let, Postojna), Zarja Robar (11 let, Zgornja Polskava pri Slovenski Bistrici), Nuša Sirk (14 let, Zgornja Polskava pri Slovenski Bistrici) in Nuša Dekleva (15 let, Razdrto) – se je predstavil s priredbo slovenske pesmi, zmagovalca pa so na koncu (v skupnem seštevku) določili strokovna žirija (Žan Serčič, Eva Boto, Alesh Maatko, Maruša Zmrzlak, Tomaž Mihelič in Alex Volasko), publika v dvorani  Delavskega doma Hrastnik in spletni uporabniki. 

Razglasitev rezultatov ... zmagovalec je Denis Trap.Foto: Alesh Maatko

Mladinski center Hrastnik bo zmagovalcu podaril avtorsko pesem z možnostjo snemanja v studiu in izida na slovensko glasbeno sceno. To bo odlična odskočna deska za mladega ustvarjalca Denisa Trapa, kar dokazujejo tudi dosežki preteklih zmagovalk – Samanthe Maye Šolaje in Maruše Zmrzlak.

Največ točk je zbral 17-letni Denis Trap, ki zase pravi, da je vztrajen, samokritičen in vedno nasmejan. Poleg tega tudi pravi, da preprosto živi z in za glasbo. Svoje pevske izkušnje je pridobil z nastopanjem na raznih proslavah, razstavah, dobrodelnih koncertih, ipd. Nastopil je v oddaji Slovenski pozdrav, solo petja pa se uči pri svoji mentorici, pevki Ireni Vrčkovnik. Za svojo bodočo pevsko pot pravi, da se prepušča toku, njegova želja pa je, da ga sliši čim več ljudi. Kot kaže mu je eno oviro že premagal, saj je postal zmagovalec 3. festivala Slovenska nota.

Podrobna reportaža o mladem glasbenem festivalu Slovenska nota, ki sta ga letos vodila Nastja Galič in Nejc Ašič (idejni in kreativni vodja tekmovanja), sledi v naslednjih dneh ...

Denis Trap je prepričal s pesmijo Julija (orig. Aleksander Mežek).Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.9.2019

Slovenska nota 2019, ki jo je tokrat osvojil Denis Trap, znova navdušila

18.9.2019

Kam je vsa ljubezen šla? Dareta Kauriča in New Swing Quarteta

18.9.2019

Četrtouvrščeni Sergije Lugovski odlično zapel na Popevki 2019

8.9.2019

Najlepša Popevka leta 2019 je ... Šesti čut v izvedbi Eve Hren

7.9.2019

Poslovil se je Stane Mancini, ki je zmagal na prvi Slovenski popevki

Facebook

Twitter