Dare Kaurič je celo okleval, ali naj novo pesem sploh pošlje na MMS

Dare Kaurič, nepogrešljivi član legendarnih Kingstonov, je letošnji 'kolektivni' dopust matične skupine izkoristil za skok do morja, oziroma natančneje za skok do festivala MMS. V Avditoriju Portorož je nastopil s svojo avtorsko skladbo Povozil me je čas, s katero si je pripel 6. mesto, kar ga seveda zelo veseli, saj ne gre za festivalsko skladbo.

Dare Kaurič na odru MMS.Foto: Alesh Maatko

Skladba Povozil me je čas bo našla svoje mesto na Daretovem drugem samostojnem albumu, ki bo izšel, ko bo pač čas za to - upa, da še letos. Še prej pa ga čaka nastop na festivalu Slovenska popevka, kjer bo nastopil z legendarnimi New Swing Quartet. Več o tem pa naslednjič.

Melanholičen, plesni ritem je idealno ozadje za čustveno zgodbo besedila, v kateri se slej ko prej najde vsak. Pesem, ki niti ni tipično festivalska in je Dare na začetku okleval, ali naj jo sploh pošlje na festival in ki govori o vse hitrejšem tempu življenja in minevanju nasploh, je po festivalu že dobila svojo video podobo. Režiser Jani Pavec je dogajanje postavil v vasico Ravne pri Cerknem, na pomoč pa so, poleg Renate Alibegovič, kateri je bila zaupana glavna ženska vloga priskočili številni domačini - statisti in poskrbeli, da se je vse odvijalo, tako kot se mora.

Dare Kaurič je na MMS 2019 osvojil šesto mesto.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

8.9.2019

Denis Trap osvojil Slovensko noto; festival, ki daje priložnost mladim

7.9.2019

Poslovil se je Stane Mancini, ki je zmagal na prvi Slovenski popevki

31.8.2019

3. Festival Slovenska nota 2019: Pred vrati je še zadnji korak

28.8.2019

Mario Galunič in Jože Robežnik gostitelja letošnje Popevke

20.8.2019

Popevka 2019: V tekmovalni del uvrščena tudi rezervna skladba

Facebook

Twitter