Bo skladba Pleš Slovenka postala pravi turbo folk hit v Sloveniji?

Z nadvse zabavnim muzikalom Alpska saga, ki si ga je v matičnem gledališču Špas teater ogledalo skoraj sedem tisoč obiskovalcev v dveh mesecih, je po uspešni prvi skladbi iz predstave Če hočeš moja bit, zdaj tu še ena, nova uspešnica Pleš Slovenka. Glasbo in besedilo je prispeval idejni oče Alpske sage Aleš Klinar.

Navdih za turbo folk parodično skladbo je avtor dobil, ko je obiskoval slovenske lokale, diskoteke, koncerte in veselice. V skladbi v glavnih vlogah nastopajo pevka Jasmina, njen manager in ljubimec Sandokan ter vaški posebnež Franček.

Avtorji in izvajalci so prepričani, da bo skladba Pleš Slovenka postala pravi turbo folk hit v Sloveniji in tudi v nekdanjih bratskih republikah.

Za omenjeno skladbo je ekipa muzikala Alpska saga posnela tudi video spot, v režiji Janija Pavca. Atraktivni, poletni spot so posneli v Vodnjanu in Peroju, v hrvaški Istri, kjer omenjena pesem že odmeva po lokalih, plažah in diskotekah.

Kristina Mišović se predstavlja kot Jasmina.Foto: Alpska saga

Muzikal je ustvaril ga je tim vrhunskih in izkušenih ustvarjalcev: Desa Muck, avtorica besedila, Jure Ivanušič, režiser, Aleš Klinar, avtor pesmi, Miha Gorše, glasbeni producent, Gorazd Slak, izvršni producent in Špas teater, koproducent. V glavnih vlogah vas bodo navdušili: Tilen Artač, Ana Maria Mitić, Jernej Čampelj in Kristina Mišović.

Nova skladba in videospot Pleš Slovenka sta tudi uvod v muzikal Alpska saga, ki se bo v petek, 1. septembra, predstavil v ljubljanskih Križankah. Franček piromanček, ta, ki je glavni na vasi, prihaja v prestolnico zato, da bi s svojim glasbenim talentom osvojil tudi najbolj zahtevno občinstvo. Občinstvo, ki ceni izvirno vsebino, dobre igralce in ima močno sporočilno vrednost. Zelo aktualen, izviren, sodoben in nadvse zabaven muzikal vam bo razgrnil pogled na bogato slovensko zgodovino in vam podaril dve dobri uri čistega užitka, zabave, smeha in sprostitve.

Avtorji in izvajalci so prepričani, da bo pesem postala hit.Foto: Alpska saga
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

14.2.2018

Zdravko Čolić išče v Dubrovniku svojo izgubljeno ljubezen

14.2.2018

Natalija Verboten razkriva svoje srce

2.2.2018

Nuša Derenda svoje najlepše in zmagovalne obleke na ogled postavi

26.1.2018

Ima Slovenija še kaj talentov?

25.1.2018

Kaj ponuja kavarniški večer z Bilbi?

Facebook

Twitter