MMS 2018: Bernarda in Lorella bosta krmarili med 14 novimi melodijami

Letos mineva 40 let od prvega festivala Melodije morja in sonca, saj začetki tega festivala segajo v leto 1978. V zadnjih letih je poletni amfiteater portoroškega Avditorija postal dom priljubljenega poletnega festivala, ki bo v soboto, 14. julija, gostil tudi letošnjo, že 38. izvedbo MMS. 38? Da, saj festivala v letih 2008, 2010 ter 2011 ni bilo.

Neposredni prenos prireditve boste lahko od 21. ure dalje spremljali na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in RTV 4D. Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala se bo potegovalo 14 novih poletnih melodij.

Na festivalu se bodo v naslednjem vrstnem redu predstavili: Steffy, Bogdan, The Plut Family, skupina Proteus, Swing Deal, Mila, Laurylin & Jan Bogatič, Manca Špik, Lea Sirk, Irena Vrčkovnik in MJAV, Klapa Semikantá, Prifarski muzikanti, Ana Štokelj in Kalamari. Nastopajoče bo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puricha. Skozi prijetne poletne melodije letošnjega festivala vas bosta popeljali Lorella Flego in Bernarda Žarn, priljubljeni voditeljici.

Letošnje Melodije morja in sonca bosta vodili Bernarda Žarn in Lorella Flego.Foto: Zen
Bernarda Žarn bo letos prvič povezovala festival.Foto: Zen

»Zelo se veselim povezovanja Melodij morja in sonca s prijateljico Lorello. Vsako leto sem festival z zanimanjem in navdušenjem spremljala in bila očarana nad sproščenostjo in dobro voljo občinstva in nastopajočih. Z Lorello sva že dolga leta naklonjeni si zaveznici in prepričana sem, da bo to čutiti tudi na odru. In seveda, večje, kot je spoštovanje, večja je tudi odgovornost, ki jo kot voditelj čutiš. Mislim, da bo 14. julij za naju obe praznik, takšno pravo ˝mega morsko slavje˝ v Avditoriju Portorož,« napoveduje Bernarda Žarn, Lorella Flego pa ob tem dodaja: »Vsako leto ponavljam, da mi je v čast stati na odru Avditorija Portorož in biti v družbi publike, ki zna podariti toliko dobre volje in adrenalina. Seveda je trema še vedno prisotna, ampak to je del igre. Če bi bila imuna, bi najbrž že zdavnaj opravljala drugo delo. In letos se mi bo pridružila Bernarda, moja ljuba prijateljica ... Dolgo sva si želeli skupno pogovorno oddajo in vodenje, in zdaj je končno napočil čas za to žensko energijo. Vem, da bo lepo, drugače in zelo sproščeno. V teh trenutkih je prijateljstvo zelo pomembno in imam ga z Bernardo, zato sem privilegirana in komaj čakam na MMS 2018!«

2018Naslov skladbeIzvajalecGlasbaBesediloPriredba
1.Pa sem šlaSteffyMarko Hrvatin, Mitja BobičSteffyMitja Bobič, Jan Baruca, Marko Hrvatin
2.KanelaBogdanBogdan Bogdan Bogdan
3.Hej DJThe Plut FamilyAlex VolaskoSaša LešnjekAlex Volasko
4.OdklopSkupina ProteusPikajaPikajaSkupina Proteus
5.Jaz bi šla naprejMilaDenis HorvatHamoDenis Horvat
6.Passi nel bluSwing DealGiovanna Rados, Lucy Passante SpaccapietraGiovanna Rados, Lucy Passante SpaccapietraDenis Beganovič
7.Sanjal bomLaurylin & Jan BogatičAmanda VidicAmanda VidicSamo Turk
8.Kjer pomol poljubi morjeManca ŠpikRaayRok LunačekRaay
9.Moj profilLea SirkLea SirkLea SirkLea Sirk
10.Številka srcaIrena Vrčkovnik in MJAVAleš KlinarIrena VrčkovnikAleš Klinar, Irena Vrčkovnik
11.Tvoja lepotaKlapa SemikantáErik PrašnikarErik PrašnikarDavorin Lovrečič
12.Vrni se, srcePrifarski muzikantiŽiga BižalŽiga BižalMiha Gorše
13.Lahko bi mi povedal (da me nimaš rad)Ana ŠtokeljJadran FerjančičDrago MislejJadran Ferjančič
14.Z mano se ne daKalamariDarjan GržinaAngelo MisteriosoMatjaž  Švagelj

Spremljevalni šov program bo letos posvečen Bertiju Rodošku, »očetu« festivala Melodije morja in sonca. Nastopili bodo Oto Pestner, ki je na festivalu slavil kar štirikrat (dvakrat kot izvajalec in dvakrat kot avtor), gledališki igralec Primož Forte, lanskoletni zmagovalec MMS-ja Isaac Palma in Klemen Orter, ki je na festival MMS 2016 prejel kar tri strokovne nagrade.

Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, se bodo izvajalci potegovali za Veliko nagrado MMS 2018 ter nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedbo in nagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavil Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok.

Na lanskem festivalu MMS je slavil Isaac Palma.Foto: Alesh Maatko

Spomnimo. Glasbeni festival Melodije morja in sonca s svojimi začetki sega v leto 1978. Po vzoru drugih obmorskih festivalov po takratni Jugoslaviji in v svetu so organizatorji želeli festivalsko vzdušje prirediti tudi na Slovenski obali in za prizorišče izbrali prav Portorož. Idejni vodja je bil Berti Rodošek, ki je bil na noge postavil že Veselo jesen.

Lastnik blagovne znamke festival Melodije morja in sonca je Občina Piran, Avditorij Portorož je njen upravljavec oz. organizator, soorganizator festivala je RTV Slovenija, ki festival, ki si ga je v zadnjih dveh letih ogledalo rekordno število gledalcev, prenaša v živo.

Festival Melodije morja in sonca se je kmalu izkazal za zelo uspešnega in kakovostnega, in vse do današnjih dni je (p)ostal eden najpomembnejših nacionalnih festivalov zabavne glasbe. Na festivalu so gostovali odlični tuji glasbeniki, od italijanskih do predstavnikov iz bivših republik skupne države Jugoslavije (Ricchi e Poveri, Alba e Chiara, Severina, Toše Proeski , ki se je slovenski publiki predstavil prvič prav na MMS, idr.).

Na festivalu MMS 2018 bomo slišali 14 novih skladb.Foto: Avditorij Portorož
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.2.2019

Tradicionalna Poletna noč bo letos posvečena izjemni Marjani Deržaj

10.2.2019

Sanremo 2019 je osvojil Mahmood, ki bo zastopal Italijo na ESC

7.2.2019

Lahko Il Volo s pesmijo Musica che resta znova osvoji Sanremo?

4.2.2019

Čas je za 69. izbor Sanremo 2019

18.1.2019

Slovenska nota 2019: priložnost za neuveljavljene pevce in pevke

Facebook

Twitter