Bassless obljubljajo nepozabni spektakel, ki ga je vredno doživeti

Vsi tisti, ki spremljamo Emo, se zagotovo spomnimo izbora 2018, ko je a cappella skupina Bassless nastopila v uvodni točki, in sicer skupaj z Vidom Valičem. Naša mednarodno priznana in nagrajena zasedba, ki deluje od leta 2013 in ki izvaja priredbe širokega spektra žanrov in avtorsko glasbo bo znova poskrbela za še en odmeven nastop oz. koncert.

Bassless na Emi 2018.Foto: Alesh Maatko

Pred vrati je veliki koncert

Bassless se intenzivno pripravlja na veliki koncert, ki se bo zgodil v četrtek, 25. aprila 2019, ob 20. uri v Kinu Šiška. Koncert je promocija njihovega prvega albuma BassLess is more, ki ga bo možno premierno dobiti v roke prav na tem dogodku. Pevci obljubljajo a cappella glasbeni in vizualni spektakel, ki ga je vredno doživeti. Poleg harmonij in zvena njihovih glasov bodo obiskovalce koncerta navdušile LED animacije in vrhunski lučni dizajn, saj v ta namen sodelujejo z največjimi strokovnjaki domačega trga. A to še ni vse! Slišali bomo lahko njihove najbolj znane priredbe svetovnih in slovenskih hitov, avtorske skladbe in del novega, čisto svežega programa, ki ga bo v Kinu Šiška mogoče slišati prvič in napoveduje novo obdobje skupine po izdaji prvenca.

A pojdimo od začetka. Bassless, ki izvaja priredbe širokega spektra žanrov in avtorsko glasbo, se je širni Sloveniji predstavil v četrti sezoni šova Slovenija ima talent. Od nastopa v šovu so Karin Možina, Nastja Vodenik, Kristjan Virtič, Klemen Brezavšček in Matej Virtič prehodili bogato pot. Izdali so 11 singlov z videospoti in redno koncertirajo doma in v tujini. Samo v lanskem letu so gostovali v Švici, Južni Koreji, na Tajvanu in Kitajskem. Nominirani so bili za mednarodno a cappella nagrado CARA, ki je ekvivalent Grammy nagrade v a cappella svetu in prejeli 2. nagrado AVA. Njihove priredbe (prepoznaven glasbeni izraz peterice je mešanica elementov popularne in ritmične elektronske glasbe na eni strani ter klasičnih a cappella jazz aranžmajev na drugi) žanjejo odličen odziv publike in pohvale originalnih izvajalcev, kot so Gušti, skupina Dan D, Muff, Lea Sirk, Pepe Lienhard band in celo Caro Emerald!

Njihovo zadnjo priredbo, s katero so v a cappella različico preoblekli uvodne špice najbolj ikoničnih risank programa Cartoon Network, pa si je do zdaj na YouTube ogledalo že preko 33.000 gledalcev (glej video spodaj) ...

V četrtek, 25. aprila 2019, ob 20h v Kinu Šiška pripravljajo celovečerni koncert.Foto: Promo foto
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

23.8.2019

Nina Pušlar odšteva do nove plošče, veseli pa se tudi vrnitve v Križanke

15.8.2019

Ditka: Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo

13.8.2019

Majda Arh: Našla sem nov smisel življenja – svobodna sem kot ptica

13.8.2019

Glasbeni ustvarjalec Nino Ošlak z vztrajnostjo novemu albumu naprotu

12.8.2019

Glasbenica Ana Ferme presenetila s svojo prvo skladbo Na pogled

Facebook

Twitter