Anika Horvat: MMS je moj festival, nanj me vežejo posebni spomini

Anika Horvat je letos znova aktivna na festivalih, saj smo jo lahko spomladi slišali že na Dnevih slovenske zabavne glasbe, kjer se je predstavila s pesmijo Dihanje. V začetku julija pa je s pesmijo Ruleta nastopila še na festivalu Melodije morja in sonca, ki je zaznamoval njeno kariero, malo pa seveda tudi ona njega.

Skladba me je prevzela, prav zato sem se odločila z njo nastopiti na MMS. Je sveža, poletna, brezskrbna in daje upanje.

Anika, o skladbi Ruleta

Nastop na Melodijah morja in sonca je Aniki Horvat prinesel veselje in obilje točk. Z zmagovalcem festivala Isaacom Palmo sta jih zbrala enako število, a je ruleta tokrat več sreče namenila slednjemu. Aniki skupno drugo mesto ni vzelo zanosa, skladba, ki je prispodoba njenega življenja, pa je dobila še več zaleta za polet med ljudi.

Aniki Horvat je za las ušla zmaga.Foto: Alesh Maatko

MMS je moj festival, čeprav zelo rada nastopam tudi na drugih, me nanj vežejo posebni spomini. Zadnjih šest let sem sodelovala v šov programu, letos pa me je spet zamikal tekmovalni del. Bilo je lepo, malo tudi napeto, predvsem pa toplo ... predvsem zaradi srečanj s številnimi kolegi in mojimi res zvestimi poslušalci.

Anika Horvat

Ruleto sta ustvarila Anikina dolgoletna sodelavca. Marino Legovič je napisal glasbo, besedilo pa Leon Oblak, ki je zanj prejel tudi nagrado žirije na MMS. Pod priredbo se je, poleg Anike, podpisal še Benjamin Vukovič.

Festival Melodije morja in sonca ima v srcu Anike posebno mesto. Na njem je leta 1996 slavila z enim najlepših poklonom mestu Piran: Lahko noč, Piran, ki jo je izstrelila med naše najboljše vokalistke in interpretinje, ta položaj pa zavzema še danes, ko je za njo več kot dvajset let glasbene kariere.

Anika Horvat in Marino LegovičFoto: Alesh Maatko

Nova priložnosti za snidenja z Anikino glasbo sledijo že kmalu. Je namreč sredi priprav na dva velika koncerta z Big Bandom RTV Slovenija; prvi se bo odvil 28. julija v Piranu, drugi pa 24. avgusta v Ljubljani.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.7.2018

Manca Špik se je zaročila kar v zgodbi Kjer pomol poljubi morje

16.7.2018

Kaj je po zmagi povedala Lea Sirk? Nekoč poraženka, danes zmagovalka

15.7.2018

38. festival Melodije morja in sonca je osvojila naša evrovizijka Lea Sirk

10.7.2018

MMS 2018: Drugi predstavitveni večer ponudil še pet glasbenikov

10.7.2018

MMS 2018: Skozi prvi predstavitveni večer spoznali pet glasbenikov

Facebook

Twitter