Andraž Hribar se je podal po širnih prostranstvih glasbene pokrajine

Andraž Hribar je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija izdal nov album Huanani. Na dan izida, v petek, 25. avgusta 2017, so album pospremili tudi s koncertom v Ljubljani. Na novem albumu Huanani je deset skladb, ki jih je spisal Andraž Hribar, za njihove orkestralne aranžmaje pa je poskrbel Rok Golob.

Andraž Hribar posnel album s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.Foto: Alesh Maatko

Na albumu Huanani je deset novih, avtorskih skladb Andraža Hribarja: Huanani in Kmalu bo konec te zime ste že lahko slišali, poleg njiju pa so na albumu še Na barki iz besed, V oblakih sanjala, Nekje vmes, Na pot, All you need is love, Zlata ptica, Ulica pod gradom in Lep večer. Za glasbo in tekst vseh skladb je poskrbel Andraž Hribar, pri nekaterih pa je sodeloval tudi z Martinom Lundrom, Milanom Hribarjem in Žigo Bižalom. Za orkestralne aranžmaje je poskrbel Rok Golob, hkrati tudi dirigent Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija, spremljevalne vokale je odpela Lea Likar. Album Huanani je izšel pri ZKP, RTV Slovenija, posnet pa je bil v preteklem letu v studiu Radia Slovenija.

Skupaj sta iskala in ustvarila bogat zvok simfoničnega orkestra v sodelovanju s solistom in ustvarila enotno, povezano, celovito zvočno podobo skladb, v kateri se Andražev vokal v celoti spaja s simfoničnim orkestrom. Seveda pa je Andraž Hribar znotraj orkestralne podobe skladb 'obdržal' svojo vlogo skozi subtilno podajanje enkrat pripovednih, drugič pesniških besedil.

Na albumu Huanani Andraž Hribar, čeprav v drugačni glasbeni podobi, ostaja zvest sebi in zvrstem, po katerih ga najbolje poznamo in so mu najbližje – pop rocku in šansonu. Nov album je celosten, zaokrožen projekt s konceptom, ki ga je snoval in ustvarjal zadnjih nekaj let.

Glasbeni estet se je novega izziva lotil z vso predanostjo in resnostjo – z aranžerjem Rokom Golobom sta bila pozorna na vsak detajl končne podobe skladb – od tihih, minimalističnih delov, do večplastnih, bogatih in udarnih aranžmajev, ki jih lahko odigra le simfonični orkester.

Andraž Hribar je med drugim nastopil na festivalu DSZG 2017.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.8.2018

2CELLOS sta v komnolomu v okolici Pule ujela Vivaldijevo dramatičnost

10.8.2018

Žiga Rustja si nikoli ni mislil, da si bo kdaj delil posteljo z Aniko Horvat

6.8.2018

Iskreno opravičilo Nuše Derenda

3.8.2018

Mojca Šipek se vse bolj uveljavlja tudi kot besedilopiska

2.8.2018

Hamo & Tribute 2 Love znova poskrbeli za epsko otvoritev Trnfesta

Facebook

Twitter