Ameriška produkcijska družba Netflix pripravlja flm o Evroviziji

Kot kaže bomo dobili še en film o Evroviziji. Po letu 2002, ko je na filmska platna prišel evropski film Življenjska priložnost (Livet är en schlager), ki govori o Moni Berglund, materi štirih otrok, ki je napisala prvo pesem, brat pa jo je prepričal, da jo je poslala na finale za evrovizijsko popevko. No, tokratna produkcija pa bo zelo zvezdniška.

Evrovizijska zgodba se je začela leta daljnega 1956.Foto: Alesh Maatko
Film o Evroviziji iz leta 2002. Foto: Ljubljanski kinematografi

Pri novem filmu o Evroviziji sodeluje režiser David Dobkin, in sicer z ameriško produkcijsko ekipo Netflix, ki je med drugim z zvezo EBU podpisala tudi pogodbo o sodelovanju in predvajanju Pesmi Evroviziji na ameriški televiziji leta 2019 in 2020.

V filmu, ki so ga začeli pripravljati maja leta 2018, bo nastopilo kar nekaj zvezdniških imen, in sicer ameriški komik Will Ferrell, kanadska igralka Rachel McAdams ter irski igralec Pierce Brosnan. Will Ferrell in Rachel McAdams naj bi v filmu nastopila v vlogi nadebudnih islandskih glasbenikov Larsa Erickssonga in Sigrit Ericksdottir, ki se jima je ponudila edinstvena priložnost, da zastopata svojo državo na največjem evropskem glasbenem tekmovanju. Pierce Brosnan pa naj bi prevzel vlogo Larsovega očeta Ericka Erickssonga. Mlada glasbenika bosta v novem filmu Eurovision, za katerega se sicer ne ve, kdaj bo na sporedu, dokazala, da se je v življenju vredno boriti za svoje ideale.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.11.2019

Uradno! V Rotterdamu bo nastopilo 41 držav, tudi (RTV) Slovenija!

10.11.2019

Zmagovalec Duncan Laurence z novo skladbo Love don’t hate it

10.11.2019

Črnogorske težave preprečujejo nastop na ESC 2020 v Rotterdamu

1.11.2019

Oktobrski TOP 10: Še vedno kraljuje Netta, vrnil pa se je Sergey Lazarev

1.11.2019

Hrvaška do novega predstavnika preko preverjene formule, Dore 2020

Facebook

Twitter