Ameriška produkcijska družba Netflix pripravlja flm o Evroviziji

Kot kaže bomo dobili še en film o Evroviziji. Po letu 2002, ko je na filmska platna prišel evropski film Življenjska priložnost (Livet är en schlager), ki govori o Moni Berglund, materi štirih otrok, ki je napisala prvo pesem, brat pa jo je prepričal, da jo je poslala na finale za evrovizijsko popevko. No, tokratna produkcija pa bo zelo zvezdniška.

Evrovizijska zgodba se je začela leta daljnega 1956.Foto: Alesh Maatko
Film o Evroviziji iz leta 2002. Foto: Ljubljanski kinematografi

Pri novem filmu o Evroviziji sodeluje režiser David Dobkin, in sicer z ameriško produkcijsko ekipo Netflix, ki je med drugim z zvezo EBU podpisala tudi pogodbo o sodelovanju in predvajanju Pesmi Evroviziji na ameriški televiziji leta 2019 in 2020.

V filmu, ki so ga začeli pripravljati maja leta 2018, bo nastopilo kar nekaj zvezdniških imen, in sicer ameriški komik Will Ferrell, kanadska igralka Rachel McAdams ter irski igralec Pierce Brosnan. Will Ferrell in Rachel McAdams naj bi v filmu nastopila v vlogi nadebudnih islandskih glasbenikov Larsa Erickssonga in Sigrit Ericksdottir, ki se jima je ponudila edinstvena priložnost, da zastopata svojo državo na največjem evropskem glasbenem tekmovanju. Pierce Brosnan pa naj bi prevzel vlogo Larsovega očeta Ericka Erickssonga. Mlada glasbenika bosta v novem filmu Eurovision, za katerega se sicer ne ve, kdaj bo na sporedu, dokazala, da se je v življenju vredno boriti za svoje ideale.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

6.9.2019

Hrvaška še razmišlja o Rotterdamu, večjih presenečenj pa naj ne bi bilo

6.9.2019

Tudi Srbija gre na ESC v Rotterdam

30.8.2019

Pesem Evrovizije 2020 bo 12., 14. in 16. maja, in sicer v Rotterdamu

17.8.2019

Češka prejela 152 pesmi za ESC 2020; izbor predidoma 25. januarja

4.8.2019

Zmagovalka Evrovizijskega zbora leta je Danska; Slovenija tretja

Facebook

Twitter