Alpska saga s Heleno Blagne na noge dvignila dvorano Špas teatra

Franček, glavna zvezda Alpske sage se je odločil, da se predstavi v prestolnici, v Križankah, kamor je povabil tudi posebno gostjo Heleno Blagne. Žal mu je na poti do te lovorike zagodlo vreme. Vendar se ni pustil motiti, veliki dogodek so ustvarjalci prestavili v Špas teater, kjer je pisana druščina s posebno gostjo priredila nepozaben večer ...

Helena Blagne v muzikalu Alpska saga.Foto: Boštjan Tacol

V veliko čast mi je bilo, da je z nami nastopila najboljša diva vseh časov. Že ko sem bil še »šmrkav«, mi je bila zelo všeč, sedaj pa vidim, da vedno bolje izgleda. Upam, da bo še kdaj nastopila z nami, oziroma vse bom naredil za to, da bo!

Tilen Artač (Franček),
o nastopu Helene Blagne

Prva dama slovenske glasbe se je z veseljem odzvala povabilu idejnega očeta muzikala Alpska saga Aleša Klinarja in občinstvo presenetila s svojim igralskim in pevskim nastopom. Gledalci so bili v pričakovanju velikega nastopa, in ko je diva s svojo prezenco stopila na oder, je takoj požela aplavz navdušenja in se odlično vklopila v čas 80-ih in 90-ih let. Takrat ko se je osamosvajala naša deželica, takrat ko so bili Agropop in Helena na vrhuncu ustvarjanja, v čas, ko so ravno ti umetniki polnili festivale ter dvorane s svojo glasbo in navdušujočimi nastopi.

Vsi skupaj so poskrbeli za nepzaben in zabaven večer.Foto: Boštjan Tacol
Svoje delo so opravili vrhunsko.Foto: Boštjan Tacol

V matičnem gledališču Špas teater si je izvirno zgodbo v slabih dveh mesecih ogledalo skoraj 7.000 obiskovalcev. Tudi v prihodnji sezoni bo igralska zasebna nastopala v Špas teatru in po odrih Slovenije.

V posebni izdaji muzikala s Heleno Blagne pa so se tokrat zabavali: Iryna Osypenko, Darja Groznik, Anja Markovič, Miki Vlahovič, Damjan Murko, Anja Rupel, Jože Potrebuješ, Špela Grošelj in drugi.

Ana Maria Mitić, Aleš Klinar, Helena Blagne in Tilen ArtačFoto: Boštjan Tacol
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.10.2017

Česa se Žiga Rustja spomninja se s skladbo Kralj zelenega peresa?

20.10.2017

Orleki odgovarjajo, kaj se dogaja za zastrtimi zavesami naših domov

20.10.2017

Pankrti so bili pomembni sokreatorji mladinske punkovse subkulture

20.10.2017

Skupina Big Foot Mama snema osmi studijski album

19.10.2017

Kje nakupujejo znani Slovenci?

Facebook

Twitter