Alpska saga s Heleno Blagne na noge dvignila dvorano Špas teatra

Franček, glavna zvezda Alpske sage se je odločil, da se predstavi v prestolnici, v Križankah, kamor je povabil tudi posebno gostjo Heleno Blagne. Žal mu je na poti do te lovorike zagodlo vreme. Vendar se ni pustil motiti, veliki dogodek so ustvarjalci prestavili v Špas teater, kjer je pisana druščina s posebno gostjo priredila nepozaben večer ...

Helena Blagne v muzikalu Alpska saga.Foto: Boštjan Tacol

V veliko čast mi je bilo, da je z nami nastopila najboljša diva vseh časov. Že ko sem bil še »šmrkav«, mi je bila zelo všeč, sedaj pa vidim, da vedno bolje izgleda. Upam, da bo še kdaj nastopila z nami, oziroma vse bom naredil za to, da bo!

Tilen Artač (Franček),
o nastopu Helene Blagne

Prva dama slovenske glasbe se je z veseljem odzvala povabilu idejnega očeta muzikala Alpska saga Aleša Klinarja in občinstvo presenetila s svojim igralskim in pevskim nastopom. Gledalci so bili v pričakovanju velikega nastopa, in ko je diva s svojo prezenco stopila na oder, je takoj požela aplavz navdušenja in se odlično vklopila v čas 80-ih in 90-ih let. Takrat ko se je osamosvajala naša deželica, takrat ko so bili Agropop in Helena na vrhuncu ustvarjanja, v čas, ko so ravno ti umetniki polnili festivale ter dvorane s svojo glasbo in navdušujočimi nastopi.

Vsi skupaj so poskrbeli za nepzaben in zabaven večer.Foto: Boštjan Tacol
Svoje delo so opravili vrhunsko.Foto: Boštjan Tacol

V matičnem gledališču Špas teater si je izvirno zgodbo v slabih dveh mesecih ogledalo skoraj 7.000 obiskovalcev. Tudi v prihodnji sezoni bo igralska zasebna nastopala v Špas teatru in po odrih Slovenije.

V posebni izdaji muzikala s Heleno Blagne pa so se tokrat zabavali: Iryna Osypenko, Darja Groznik, Anja Markovič, Miki Vlahovič, Damjan Murko, Anja Rupel, Jože Potrebuješ, Špela Grošelj in drugi.

Ana Maria Mitić, Aleš Klinar, Helena Blagne in Tilen ArtačFoto: Boštjan Tacol
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.8.2018

2CELLOS sta v komnolomu v okolici Pule ujela Vivaldijevo dramatičnost

10.8.2018

Žiga Rustja si nikoli ni mislil, da si bo kdaj delil posteljo z Aniko Horvat

6.8.2018

Iskreno opravičilo Nuše Derenda

3.8.2018

Mojca Šipek se vse bolj uveljavlja tudi kot besedilopiska

2.8.2018

Hamo & Tribute 2 Love znova poskrbeli za epsko otvoritev Trnfesta

Facebook

Twitter