Upam si trditi, da je Zvezda drugačna, pravi Alenka Godec

Priljubljena pop in jazz pevka Alenka Godec, ki v letošnjem letu obeležuje že 30. leto glasbenega ustvarjanja, je s svojo ekipo ustvarila novo pesem Zvezda. Na prvem mestu njenih glasbenih sopotnikov je nedvomno Jani Hace, ki je kot aranžer in avtor zaznamoval Alenkine zadnje tri albume, med njimi tudi uspešna albuma So najlepše pesmi že napisane.

Pesem Zvezda, ki jo predstavlja Alenka Godec je ustvaril glasbeni mojster Jani Hace, za besedilo pa je tokrat poskrbela Barbara Pešut.Foto: Boštjan Tacol

Alenkina solistična pot je bila zadnja tri leta v mirovanju. Konec leta 2014 je izdala svoj še vedno aktualni album S kotički ust navzgor, leta 2015 pa se je podala na še vedno trajajočo turnejo po slovenskih odrih z ekipo muzikala Mamma Mia. V letu, ko Alenka obeležuje 30. obletnico kariere (leta 1988 je nastopila v Pop delavnici v zasedbi Cafe s skladbo Tvoja), je končno prišel čas za njeno novo skladbo.

»Z Janijem sva se že nekaj časa pogovarjala, da bi bilo v letu, ko obeležujem trideset let, lepo ustvariti kakšno novo pesem. Ko sem slišala prvi osnutek skladbe in začutila njeno bit, sem takoj pomislila na Barbaro Pešut – že nekaj časa sem jo imela v mislih in vesela sem, da je spisala tekst za Zvezdo. In res je nastalo zelo močno, čustveno, osebno besedilo, ki se bo, upam, dotaknilo ljudi kot se je mene,« o skladbi pravi izvrstna glasbenica Alenka Godec, ki ob tem še dodaja: »Upam si trditi, da je Zvezda drugačna, tako kot je bila pred tridesetimi leti drugačna Tvoja. Ne takrat ne sedaj nismo sledili glasbenim trendom ampak zgolj našim občutkom in videnju glasbe.«

Alenkina ekipa med snemanjem skladbe Zvezda.Foto: Luka Trontelj

Alenka je skladbo Zvezda posnela v studiu RSL v Novem mestu, poleg njenega izvrstnega vokala in interpretacije pa lahko slišite še mojstrovine Janija Haceta, Mirana Juvana, Robija Pikla, Boštjana Gombača in orkester Simfonika Vrhnika pod vodstvom Marka Fabianija.

Ko je pesem Zvezda še nastajala, je iz Alenkine dolgoletne želje rasla tudi ideja o izvedbi bolj nežne, akustične turneje. In ideja se bo čez poletje tudi uresničila, še prej pa bo luč dneva ugledal tudi videospot za Alenkino Zvezdo.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.1.2019

Vili Resnik iskreno o tem, da je tudi moško srce lahko zlomljeno

10.1.2019

Videospot en sam cirkus in komedija

9.1.2019

Trije slovenski glasbeni asi oživili večnega kralja Elvisa Presleya

8.1.2019

Omar Naber je Elvisu Presleyju posvetil pesem Suspicious Minds

8.1.2019

Pop Design o bolečini in razočaranju

Facebook

Twitter