Aleksander Novak s Prej al slej napoveduje zanimive večere

»Veter lomi veje, v zraku je pozna jesen. Čas mineva hitreje, ko razumeš, v čem je pomen,« poje v novi skladbi Prej al slej primorski kantavtor, ki v letošnjem letu žanje same uspehe.

S pesmijo Prej al slej se Aleksander Novak to jesen odmika od živahnejših ritmov, s katerimi se je obdal na poti do tretjega albuma, ki ga napoveduje za prihodnje leto, in se – s povsem umirjeno in neobremenjeno noto – predaja baladnemu razpoloženju bivanjskih vprašanj, ki vsakega »kdor dela, objame prej al slej.«

»Za trenutek bi se rad popolnoma ustavil, kajti zdi se mi pomembno uspešno leto zaokrožiti s skladbo, s katero sem se na nek način želel tudi zahvaliti ljudem, ki so mi omogočili, da lahko svojo glasbeno pot nadaljujem,« pove Aleksander Novak. Lirika skladbe Prej al slej v ospredje postavlja ritem kitaro, mehke vstope klaviatur in melodike, v refrenu že malce pozabljeno dvanajstrunsko kitaro in občutene spremljevalne vokale, medtem ko glavna vokalna linija ostaja predvsem pripovedovalec v službi estetike, kar je tudi sicer Aleksandrova odlika.

Aleksander Novak na odru MMS 2017.Foto: Alesh Maatko

Glasbeno-pogovorni večeri

Vsi smo ljudje, glasbeno-pogovorni večeri Aleksandra Novaka, se bodo do izteka tega leta pomudili v Kopru in Trebnjem, v prihodnjem letu pa vsaj še v Novem mestu in Novi Gorici.

Prvi večer bo v sredo, 18. oktobra 2017 ob 18. uri v knjižnici Koper, drugi pa v ponedeljek, 11. decembra 2017 ob 19. uri v knjižnica Trebnje.

Aleksander Novak bo prihodnje leto izdal svoj tretji album, na katerem se bodo prav tako znašle doslej predstavljene uspešnice: Dotik stare Ljubljane z letošnjega festivala Slovenska popevka, Mesto rož, za katero je na festivalu Melodije morja in sonca prejel nagrado Danila Kocjančiča za najbolj obetavnega debitanta, Zlata, s katero je nakazal novo obdobje svojega ustvarjanja, in aktualna Prej al slej. Aleksander poudari, da bi si »še pred vrvežem ob koncu leta želel, da ljudje v letnem času, ki ponuja ogromno barv, a tudi tišino, ki je predvsem lepa, premislijo o vsem in gredo čez bolečino. To gotovo nosi v sebi vsak, vendar pojdimo v naslednje leto vsi znova skupaj korak naprej, pa četudi le zato, da bomo sami pri sebi spet malce močnejši in še čistejši ter pristnejši.«

Aleksander Novak na festivalu DSZG 2017.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.4.2018

To je pesem, ki je združila Jana Plestenjaka in Challeta Salleta

19.4.2018

Novo skladbo je Aleksander posvetil dekletu, ki jo je spoznal na ulici

19.4.2018

Žan Serčič: Gre za moj največji in intimen glasbeni projekt

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Facebook

Twitter