Aleksander Novak s Prej al slej napoveduje zanimive večere

»Veter lomi veje, v zraku je pozna jesen. Čas mineva hitreje, ko razumeš, v čem je pomen,« poje v novi skladbi Prej al slej primorski kantavtor, ki v letošnjem letu žanje same uspehe.

S pesmijo Prej al slej se Aleksander Novak to jesen odmika od živahnejših ritmov, s katerimi se je obdal na poti do tretjega albuma, ki ga napoveduje za prihodnje leto, in se – s povsem umirjeno in neobremenjeno noto – predaja baladnemu razpoloženju bivanjskih vprašanj, ki vsakega »kdor dela, objame prej al slej.«

»Za trenutek bi se rad popolnoma ustavil, kajti zdi se mi pomembno uspešno leto zaokrožiti s skladbo, s katero sem se na nek način želel tudi zahvaliti ljudem, ki so mi omogočili, da lahko svojo glasbeno pot nadaljujem,« pove Aleksander Novak. Lirika skladbe Prej al slej v ospredje postavlja ritem kitaro, mehke vstope klaviatur in melodike, v refrenu že malce pozabljeno dvanajstrunsko kitaro in občutene spremljevalne vokale, medtem ko glavna vokalna linija ostaja predvsem pripovedovalec v službi estetike, kar je tudi sicer Aleksandrova odlika.

Aleksander Novak na odru MMS 2017.Foto: Alesh Maatko

Glasbeno-pogovorni večeri

Vsi smo ljudje, glasbeno-pogovorni večeri Aleksandra Novaka, se bodo do izteka tega leta pomudili v Kopru in Trebnjem, v prihodnjem letu pa vsaj še v Novem mestu in Novi Gorici.

Prvi večer bo v sredo, 18. oktobra 2017 ob 18. uri v knjižnici Koper, drugi pa v ponedeljek, 11. decembra 2017 ob 19. uri v knjižnica Trebnje.

Aleksander Novak bo prihodnje leto izdal svoj tretji album, na katerem se bodo prav tako znašle doslej predstavljene uspešnice: Dotik stare Ljubljane z letošnjega festivala Slovenska popevka, Mesto rož, za katero je na festivalu Melodije morja in sonca prejel nagrado Danila Kocjančiča za najbolj obetavnega debitanta, Zlata, s katero je nakazal novo obdobje svojega ustvarjanja, in aktualna Prej al slej. Aleksander poudari, da bi si »še pred vrvežem ob koncu leta želel, da ljudje v letnem času, ki ponuja ogromno barv, a tudi tišino, ki je predvsem lepa, premislijo o vsem in gredo čez bolečino. To gotovo nosi v sebi vsak, vendar pojdimo v naslednje leto vsi znova skupaj korak naprej, pa četudi le zato, da bomo sami pri sebi spet malce močnejši in še čistejši ter pristnejši.«

Aleksander Novak na festivalu DSZG 2017.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.8.2018

2CELLOS sta v komnolomu v okolici Pule ujela Vivaldijevo dramatičnost

10.8.2018

Žiga Rustja si nikoli ni mislil, da si bo kdaj delil posteljo z Aniko Horvat

6.8.2018

Iskreno opravičilo Nuše Derenda

3.8.2018

Mojca Šipek se vse bolj uveljavlja tudi kot besedilopiska

2.8.2018

Hamo & Tribute 2 Love znova poskrbeli za epsko otvoritev Trnfesta

Facebook

Twitter