Agropop stavi na Če hočeš moja bit

Skupina Agropop se je po 15. letih lotila novega projekta, muzikala Alpska saga, v katerem bo predstavila vse največje uspešnice svojega 16-letnega delovanja in novo skladbo Če hočeš moja bit. Novo skladbo izvaja Agropop & Franček Piromanček – Tilen Artač, avtor glasbe in besedila pa je Aleš Klinar.

Agropop s specialnim gostom Frančkom Piromančkom.Foto: Boštjan Tacol

Gre za prvo novo skladbo Agropopa po 18. letih, s specialnim gostom Frančkom Piromančkom, ki je potomec Slovencev iz Clevelanda. Ker je Franček Piromanček v Ameriki naredil že preveč sumljivih požigov, so ga sorodniki iz Clevelanda poslali nazaj na domačo grudo, v Slovenijo, kjer si bo poiskal bodočo ženo. Najprej je pesem za ameriški trg skupaj z Agropopom posvetil svoji prvi ljubezni, Melaniji, ker pa je Melanija pred kratkim vzela za moža premožnega Američana, pesem zdaj posveča svoji osnovnošolski ljubezni, Lojzki iz Horjula.

Ustvarjalci skladbe so prepričani, da bo pesem postala velik hit v Sloveniji in čez lužo, upajo pa tudi, da si bo Franček ob tako lepem petju našel ženo v Sloveniji. Še pred premiero muzikala Alpska saga, ki se bo zgodila 1. aprila v Špas teatru, bodo Agropop in Franček Piromanček za to skladbo posneli tudi videospot. Za muzikal Alpska saga je scenarij napisala Desa Muck, v njej pa bodo poleg 20 članskega igralskega ansambla, v glavnih vlogah zaigrali Tilen Artač, Ana Maria Mitić, Jernej Čampelj in Kristina Mišović. Muzikal bo režiral Jure Ivanušič, izvršni producent pa je Gorazd Slak.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.6.2018

Grammyjevi nagrajenci plačali poravnavo Janu Plestenjaku

20.6.2018

Kako si plesna zvezda Gašper Rifelj predstavlja Hotel za dva?

19.6.2018

Brendi se je znal z glasbo dotakniti predvsem preprostih ljudi

18.6.2018

Vroči Kubanec Lazaro Zumeta, član ekipe Tanje Žagar, vabi na kopanje

14.6.2018

To je novi izdelek, ki ga je Šank Rock posnel kar s pametnim telefonom

Facebook

Twitter