NE ZAMUDITE

Agropop se vrača na odre z novim muzikalom Alpska saga

Na slovensko glasbeno in gledališko sceno prihaja novi muzikal Alpska saga, ki je nastal po melodijah kultne skupine Agropop. V Vodnikovi domačiji (Štalca pri Vodniku), so nam njeni ustvarjalci ter igralska zasedba predstavili delček tega zabavnega muzikala, ki bo kmalu osvojil gledališke odre.

Ekipa novega izvirnega slovenskega muzikala Alpska saga.Foto: Boštjan Tacol

Muzikal bo pospremila tudi nova skladba Če hočeš moja bit, ki jo izvaja Agropop & Franček Piromanček – Tilen Artač. Avtor glasbe in besedila je Aleš Klinar. Gre za prvo novo skladbo Agropopa po 18-ih letih, s specialnim gostom Frančkom Piromančkom. Na predstavitvi novega muzikala smo jo prvič slišali in že odzvanja v naših ušesih.

V predstavi se bodo zvrstile največje uspešnice skupine Agropop - Franček Piromanček, Jasmina, Ti si moj sonček, Ne verjemi, Ljubi me divja zver, Srečni smo Slovenčki in seveda Samo milijon nas še živi. Vrhunec pa bosta še dve novi uspešnici – Pleš Slovenka in Če hočeš moja bit.

Predstavitev novega muzikala, ki jo je vodila Anja Rupel, je minila v sproščenem, domačem, prijaznem vzdušju, polnem smeha, manjkala ni niti harmonika in tipične slovenske kulinarične pregrehe.

Jernej Čampelj, Kristina Mišović, Tilen Artač, Ana Maria MitićFoto: Dejan Nikolič

Premiera Alpske sage bo 1. aprila

Muzikal Alpska saga bo uprizoril zgodbo vaške zgube - Frančka, ki je v želji, da bi osvojil mestno dekle in dobil svetovno slavo, za sabo pustil kmečko dekle, starše in veliko kmetijo. Vse, da bi postal velik in slaven v velikem mestu, v Ljubljani. Pazite se, Franček prihaja!

Premiera muzikala bo 1. aprila v Špas teatru, pred tem pa bosta še dve predpremieri, in sicer 30. in 31. marca. Dobro voljo pa bodo z gostovanji že v mesecu aprilu širili po celi Sloveniji.

V glavnih vlogah nastopajo Tilen Artač, Ana Maria Mitić, Jernej Čampelj in Kristina Mišović, ki so se že predstavili kot Franček, Lojzka, Sandokan in Jasmina. Zgodbo je napisala Desa Muck, režiser je Jure Ivanušič, koreograf Matevž Česen, glasbeni producent Miha Gorše, producent Aleš Klinar, izvršni producent Gorazd Slak in koproducent Špas teater, ki je tudi ekskluzivni prodajalec predstave. Desa Muck je o nastajanju povedala: "Ko sem pisala zgodbo, sem bila zelo vesela. Skušala sem ohraniti prvine muzikala in Agropopa, poskušala sem vstaviti nekaj ironičnosti do slovenskih navad, in ker je to muzikal, sem vstavila tudi nekaj romantike (smeh)". Tilen Artač, ki bo uprizoril Frančka, pa je v šali dodal: "Moja vloga kot Franček, je resnično velik izziv, ker nisem ne profesionalen pevec, ne profesionalen igralec in tudi plesati ne znam. (smeh) Se pa vsega skupaj že zelo veselim."

Muzikal bo pospremila tudi nova skladba Če hočeš moja bit.Foto: Boštjan Tacol
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

7.4.2018

Kaj ponuja naš band Lusterdam, ki ga sestavljajo sami filmarji?

7.4.2018

Primorski glasbenik Rudi Bučar se sprašuje, Kemu si dala rožice?

7.4.2018

Od vsakega kamenčka je odvisna končna slika celote, pravi Muff

Facebook

Twitter